23948sdkhjf

Aarsleff vinder stor kontrakt på jysk flyvestation - prisen lavere end forventet

Det bliver Aarsleff, der skal stå for etableringen af en ny parking platform på Flyvestation Karup, der skal håndtere NATO-tankfly

Aarsleff har vundet en opgave ud over det sædvanlige.

Entreprenørgiganten skal nemlig stå for at etablere en ny parkeringsplatform til store fly på Flyvestation Karup, som Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse udbød tilbage i januar i år.

Det er sket med en pris, der var noget under den pris, som projektet var estimeret til at koste.

Ifølge udbudsmaterialet havde opgaven en anslået entreprisesum på 160 mio. kr. eksklusiv moms, men Aarsleff bød cirka 146,8 mio. kr., hvilket også var det laveste af de i alt seks ansøgningsbud.

Modsat var det højeste bud på cirka 212,4 mio. kr.

Det fremgår af EU's udbudsdatabase, Ted.

Ingen adgang for de kriminelle

Kontrakten omfatter anlægsarbejde for etablering af en ny standplads til AAR NATO-tankfly samt udvidelse og renovering af rulleveje til og fra standpladsen og renovering af hovedbanen.

Der skal i alt være plads til fire tankfly, og det er nødvendigt for at kunne imødekomme NATO's såkaldt 'Minimum Military Requirement'.

Kort om tank-fly

Tankfly er en slags flyvende tankstation, der bruges til kampfly som F-16 eller F-35 med brændstof, mens de flyver. De ligner almindelige passagerfly, men er i stedet fyldt med brændstof, som leveres ved, at kampflyet kobler sig på en bum ved tank-flyet, som man kan se på billedet.

Standpladsen skal laves med betonbelægning, mens rullevejsudvidelserne og renoveringen af hovedbanen hovedsageligt udføres som asfaltbelægninger.

Opgaven er af en karakter, hvor langt fra hvem som helst kunne vinde den.

I udbudsmaterialet fra januar var meldingen, at en potentiel entreprenør ikke måtte være omfattet af udelukkelsesgrund i Forsvarsdirektivet. Det indebar blandt andet forbindelser til organiseret kriminalitet, bestikkelse, hvidvask og terror.

Aarsleff vandt kontrakten foran fem unavngivne ansøgere.

Det ventes at tage omkring 17 måneder at etablere den nye parkeringsplatform.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093