23948sdkhjf

Aarsleff vinder stort lufthavnsprojekt

Aarsleff har vundet EU-entreprenørudbuddet om udvidelsen af Københavns Lufthavn Station, der skal sikre øget kapacitet til passager- og godstog på Øresundsbanen

Københavns Lufthavn Station skal igennem en gennemgribende udvidelse, og til den opgave har bygherre i form af Sund & Bælt fundet entreprenøren.

Det bliver nemlig Aarsleff, der løber med EU-entreprenørudbuddet, som har en samlet kontraktsum på 309 mio. kr.

- Det er en opgave, vi i Per Aarsleff A/S ser frem til at løse i samarbejde med vores kolleger fra Aarsleff Rail A/S og vores søsterselskab Wicotec Kirkebjerg A/S, siger Claus Elleman, afdelingsdirektør i Per Aarsleff A/S, i en pressemeddelelse.

Særligt én af opgaverne ser afdelingsdirektøren frem til.

- En spændende udfordring bliver blandt andet montage af gangbroen, hvor der skal tages hensyn til både naboer, erhvervsdrivende, metro, motorvej og bane i drift, lyder det.

Udvidelsen omfatter opførelsen af to nye perroner, en gangbro tilsluttet Terminal 3 samt installation af elevatorer og rulletrapper. 

Vigtig for Femernforbindelsen

Der vil også blive foretaget omfattende ændringer på jernbanesporet for at imødekomme de nye perroner, herunder anlæg af transversaler, ændringer i kørestrøm, dræning og sikkerhedsforanstaltninger.

Projektchef Rasmus Haak fra Sund & Bælt udtrykker sin tilfredshed med tildelingen af kontrakten og fremhæver projektets betydning for kapaciteten på Øresundsbanen i forbindelse med åbningen af Femern-forbindelsen.

Den kommende udvidelse af Københavns Lufthavn Station forventes at bidrage markant til udviklingen af transportinfrastrukturen i området, og hos Sund & Bælt vækker det begejstring, at projektet rykker nærmere en realisering.

- Det er et vigtigt projekt, som er med til at sikre, at vi får udvidet gods- og passagerkapaciteten på Øresundsbanen forud for åbningen af Femernforbindelsen, siger Rasmus Haak, der er projektchef i Sund & Bælt, i pressemeddelelsen.

Anlægsarbejderne forventes begynde ved årsskiftet mellem 2024 og 2025, mens arbejdet forventes afsluttet i sommeren 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109