23948sdkhjf

Realdania skyder flere penge i ejendomme med lavt klimaaftryk

Tre nye fonde skal sikre investeringer og lån til brancheaktører, der bygger og renoverer med fokus på et lavt CO2-aftryk

Realdania sætter nu penge bag ambitioner om at rykke byggebranchen i en mindre klimabelastende retning.

Vi vil med investeringerne gerne bidrage til at fremme markedspositionen for de ejendomsudviklere, der tør at udfordre og gå nye veje Kenneth Lillelund Winther, investeringsdirektør i Realdania

Med tre nye investeringer er fonden gået ind i temaet ”Low Carbon Real Estate”, der dækker over investeringer med fokus på at bygge og renovere ejendomme med et lavt CO2-aftryk.

- Vi har ledt efter denne type missionsrettede investeringer, fordi vi også ad denne vej ønsker at fremme omstillingen i byggeriet, siger investeringsdirektør i Realdania, Kenneth Lillelund Winther, i en pressemeddelelse.

Investeringerne skal både skabe et økonomisk afkast og understøtte foreningens filantropiske mål. Konkret bidrager de tre nye investeringer til Realdanias mål om at fremme grøn omstilling inden for byggeriet og dermed også mere bæredygtige byer.

- Vi vil med investeringerne gerne bidrage til at fremme markedspositionen for de ejendomsudviklere, der tør at udfordre og gå nye veje. Det er også vores opfattelse, at markedet vil bevæge sig mod mere klimavenlige ejendomme, og af den grund ser vi det som det rigtige tidspunkt at gå ind på netop dette område.

Investeringer og lån

De nye investeringer består af to ejendomsfonde og en kreditfond, ’Ardian Real Estate European Fund lll’, ’Patrizia Sustainable Communities’ og ’Morgan Stanley North Haven Value-Add Real Estate Credit Fund’.

Fondene arbejder på forskellige måder med dels at investere i og give lån til forskellige aktører, der bygger og renoverer med fokus på et lavt CO2-aftryk.

I Realdanias portefølje med missionsrettede investeringer findes i forvejen en række andre investeringer inden for eksempelvis cirkulær økonomi, PropTech og energirenovering, der alle understøtter grøn omstilling i byggeriet.

I den nuværende investeringsstrategi, der løber fra 2020 til 2026, har Realdania afsat 5 pct. af den kommercielle investeringsformue til missionsrettede investeringer.

I 2023 er porteføljen vokset fra en samlet investeringssum på 609 mio. i starten af året til 842 mio. kr. ved udgangen af 2023. Der er i løbet af 2023 foretaget seks nye missionsrettede investeringer, og den samlede portefølje bestod ved årets udgang af i alt af 14 investeringer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063