23948sdkhjf

Byggecenter i kæmpe opkøb: Vil være dobbelt så stor

Davidsens nye hovedaktionær spiller med musklerne og udruller vækststrategi, som gør byggecenterkæden til en national aktør

Byggecenterkæden Davidsen og moderselskabet Kesko køber Roslev Trælasthandel A/S, Tømmergaarden A/S og CF Petersen & Søn A/S.

- Det her er et af de største skridt, Davidsen har taget i sin mere end 75-årige historie, konstaterer adm. direktør Henrik Clausen fra Davidsen i en pressemeddelelse.

Hvad købsprisen ligger på, ønsker parterne ikke at oplyse.

Davidsens tre opkøb

Roslev Trælasthandel

Roslev Trælasthandel opererer hovedsageligt i Midtjylland og havde sidste år en omsætning på cirka 780 mio. kr. Virksomheden har en markedsandel på cirka 3 pct. af det danske marked og cirka 9 pct. i Midtjylland.

Roslev Trælasthandel har fire afdelinger i Midtjylland og cirka 150 medarbejdere.

Tømmergaarden

Tømmergaarden opererer primært i Nord- og Midtjylland og havde i 2023 en omsætning på cirka 1.370 mio. kr. Virksomheden har en markedsandel på cirka 5 pct. i Danmark og cirka 11 pct. i Nord- og Midtjylland. 

Tømmergaarden har 17 afdelinger i Nord- og Midtjylland og cirka 400 medarbejdere.

CF Petersen & Søn

CF Petersen & Søn opererer primært på Sjælland og havde sidste år en omsætning på cirka 840 mio. kr. Virksomheden har en markedsandel på det danske marked på cirka 3 pct. og på Sjælland cirka 8 pct.

CF Petersen & Søn har fem afdelinger på Sjælland og cirka 210 ansatte.

Samlet har de tre kæder en omsætning på næsten 3 mia. kr., 26 afdelinger og 760 medarbejdere. 

Selv havde Davidsens Tømmerhandel i 2023 en omsætning på 3,2 mia. kr. og cirka 850 ansatte.

Ny ejer træder i karakter

Davidsen fik i starten af 2024 ny hovedaktionær i form af finske Kesko, en stor nordeuropæisk handelsvirksomhed, og de tre opkøb i Danmark er en direkte konsekvens af Davidsens og Keskos vækststrategi for Danmark:

- Når opkøbene er gennemført, bliver Davidsen en landsdækkende trælastkæde, og vi ser det som en ideel udvidelse af vores position i Danmark, siger Sami Kiiski, der har titel af President for Kesko's Building and technical trade division, i en pressemeddelelse.

I vores branche er der en konsolideringsproces i gang Adm. direktør Henrik Clausen, Davidsen

De tre opkøbsemner er derimod primært funderet i henholdsvis Midtjylland, Nordjylland og på Sjælland, og kæden opnår således en position som en af landets største trælastkæder:

- Vi har haft en yderst positiv dialog med de respektive parter og kan nu offentliggøre de tre udvidelser på en gang. Dermed bliver vi landsdækkende og kan servicere vores kunder i hele Danmark, forklarer Henrik Clausen.

20 procent af markedet

Både Roslev Trælasthandel, Tømmergaarden og CF Petersen & Søn er i dag privatejede virksomheder og en del af XL-Byg kæden. De tre ejerfamilier står alle over for et generationsskifte og vil blive købt 100 pct. af Davidsen, som herved kan løfte sin markedsandel i Danmark fra cirka 10 pct. til cirka 20 pct.

- I vores branche er der en konsolideringsproces i gang, konstaterer Henrik Clausen. 

- Det er ressourcekrævende at tilbyde medarbejderne de rette rammer, og kunderne de bedste løsninger, og det gælder ikke mindst i relation til den hastige digitalisering og det markant øgede fokus på bæredygtighed. Den opgave kan vi som en samlet stor spiller bedre løfte, samtidig med at vi mener, at det vigtigste udgangspunkt for beslutninger er den lokale indsigt og de lokale kundebehov, tilføjer han om perspektiverne i købet.

Davidsens køb af henholdsvis Roslev Trælasthandel A/S, Tømmergaarden A/S og CF Petersen & Søn A/S afventer nu godkendelse fra Konkurrencemyndighederne. Købene forventes gennemført i 1. halvår 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.049