23948sdkhjf

Vejen til mere attraktive kystbyer

Erfaringer fra seks danske byer kan danne grundlag for, hvordan fremtidens investeringer i kystbyers byggede miljø kan vinde turisterne tilbage.
Kysterne er et af Danmarks stærkeste turismepotentialer, og mange danske kystbyer har stolte historiske traditioner som attraktive ferie- og badedestinationer. Men med årene er det flere steder gået tilbage – både for turismen og kystbyernes fysiske miljø.

Generelt efterspørger turisterne bedre kvalitet til prisen. Det betyder, at det er nødvendigt at investere i produktudvikling, kompetenceløft – og kystbyernes byggede miljø, hvis tendensen skal vendes og turisterne komme tilbage.

Realdania har gennem flere år arbejdet for at styrke udviklingen i Danmarks yderområder. Blandt andet ved at skabe kvalitet og gode rammer for turisme som lokalt forankret erhverv. Deriblandt også i kystbyerne.

Erfaringer fra Realdanias projekter i en række kystbyer i blandt andet Nordjylland peger på, at det kan føre en række afledte, positive effekter med sig, når man investerer i at løfte kvaliteten af det fysiske miljø – med afsæt i en helhedsorienteret indsats. Sker det, kan for eksempel en bedre forbindelse mellem by og havn være med til at sætte gang i en større, positiv udvikling i området.

Analysen ser nærmere på seks kystbyer. Fælles for dem er, at de på forskellige måder har oplevet en positiv udvikling. Blandt andet, fordi kvaliteten i det byggede miljø har fået et løft. Analysen fokuserer på, hvilke effekter investeringerne i det fysiske miljø har for kystbyerne. Det kan være mere synlighed, flere gæster eller større omsætning hos de lokale virksomheder.

Find analysen via dette link

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.265