23948sdkhjf

Huscompagniet og Velux indgår nyt partnerskab

Med afsæt i boligprojekt med rekordlavt CO2-aftryk vil Velux og Huscompagniet skubbe dansk byggeri i en mere bæredygtig retning

Ovenlyskæmpen Velux slår pjalterne sammen med en anden af dansk byggeris markante spillere, typehusfirmaet Huscompagniet, i bestræbelserne på at implementere og skalere nye løsninger med et lavere CO2-aftryk.

Aftalen med Velux er derfor et langsigtet strategisk, vigtigt samarbejde, og ambitionen er at vi på sigt kan implementere flere af Living Places principperne på tværs af hele vores forretning på både B2C og B2B markedet Martin Ravn-Nielsen, adm. direktør i Huscompagniet

De vidtløftige ambitioner knytter sig i partnerskabet til et konkret projekt, Living Places-konceptet, der er opført med en LCA-værdi på rekordlave 3,85 kg CO2/kvm/år. Det er to tredjedele lavere end den nuværende danske standard.

Fra Huscompagniets side vil man med partneraftalen på Living Places opnå dybere indsigt i, hvordan man kan arbejde med blandt andet materialevalg, design, CO2-aftryk og sundhed i boliger fremover.

- Aftalen med Velux er derfor et langsigtet strategisk, vigtigt samarbejde, og ambitionen er, at vi på sigt kan implementere flere af Living Places-principperne på tværs af hele vores forretning på både B2C og B2B markedet, siger Martin Ravn-Nielsen, adm. direktør i Huscompagniet, i en kommmentar.

Velux Gruppen ser på samme vis aftalen bringe koncepterne og erfaringerne i spil i større skala. 

Living Places

Living Places konceptet er udviklet af Velux Gruppen i samarbejde med Effekt Arkitekter og Artelia ingeniører, som åbnede dørene til den første prototype i København i april sidste år.

Siden da har det hollandsk byggefirma Bouwgroep Dijkstra Draisma meldt sig på banen som de første til at anvende Living Places-konceptet og bygge en prototype i fuld skala.

- Vi har en klar ambition om at udbrede den viden, som vi har opnået gennem Living Places, og skalere principperne til den brede befolkning, siger Anne Ramskov, adm. direktør i Velux Danmark, i en pressemeddelelse.

- Dette samarbejde er første skridt på vejen til at danske boligejere på sigt kan bygge et hus, der er baseret på Living Places-principperne – og det glæder jeg mig meget over, tilføjer hun.

Breder konceptet ud

Ambitionen bag det prisvindende Living Places-projekt er at inspirere og vise, at forandring er mulig, og at man allerede i dag kan bygge med en lavere CO2-udledning og et bedre indeklima på et skalerbart og økonomisk overkommeligt niveau.

Living Places er baseret på fem grundprincipper om, at boliger skal være sunde, simple, fleksible, skalerbare og styrke fællesskabet.

Aftalen indebærer, at Velux Gruppen deler analyser, beregninger og simuleringer fra Living Places samt detaljeret information om de fem principper med Huscompagniet. 

Nordens største husbyggerfirma vil herefter arbejde på at implementere det i flere projekter med ambitionen om på sigt at bygge huse med et indeklima af høj kaliber og et så lavt CO2-aftryk som muligt. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094