23948sdkhjf

Femern-projektet bag nyt stort naturområde

Sammen med Lidsø Gods på Lolland etablerer Sund & Bælt 42 hektar til plante- og dyrelivet

I starten af september går arbejdet med at etablere et nyt 42 ha stort naturområde nær Femer Bælt-tunnelen på Lolland i gang - til gavn for fuglelivet og med bugtede vandløb og vandrestier.

Bag etableringen af det store vådområde står Sund & Bælt i samarbejde med Lidsø Gods.

- Det nye sammenhængende naturområde bliver en blanding af vådområder og lysåben natur. Som en del af projektet udgraver vi også et vandløb og etablerer stier i området, så folk kan komme ud og opleve naturen på nært hold, siger Ditte Hjort, projektleder i Sund & Bælt, der har arbejdet på aftalen med Lidsø Gods, i en pressemeddelelse.

Naturområdet etableres på kystnær landbrugsjord, der dermed tages ud af drift. Det lægges til Lidsø Naturprojekt, en naturpark på 270 hektar, som godset har i forvejen, og er et af de få, større sammenhængende naturområder på Sydlolland.

- Sammen med Femern-projektet får vi nu føjet et nyt, stort areal til Lidsø Naturprojekt. Dette er på alle måder en gevinst, som vil gavne miljøet både på land og i havet. Samtidig bliver din oplevelsen af naturen i området rigere og mere varieret, siger Anders Henriksen.

Arbejdet med at etablere naturområdet ventes af være afsluttet i løbet af efteråret. Derefter vil området blive fulgt i en årrække for at sikre, at naturen udvikler sig efter hensigten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094