23948sdkhjf

Salg af byggegrund skal finansiere discountløsning for stort fodboldstadion

Bebyggelse på mere end 100.000 kvm i området omkring Odense Stadion står centralt i planer om en opgradering af fodboldstadionet og andre idrætsfaciliteter

Prisen for at renovere og opgradere Odense Stadion lander ikke på 250 mio. kr., som Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), tidligere har vurderet.

Det skriver Fyens.dk, som har set en udviklingsplan for området omkring stadion, Idrætsbydelen Bolbro.

Ved at genanvende store dele af det nuværende stadion skæres prisen ifølge vurderinger, mediet henviser til, ned i nærheden af 100 mio. kr. I tilgift gavner grebene projektets klimapåvirkning og tidshorisont. 

Og sidstnævnte spiller en vigtig rolle, hos fodboldklubben OB skal leve til divisionsforeningens regler anno 2028.

106.350 kvm bebyggelse

Til at finansiere Idrætsbydelen Bolbro-planerne er påtænkt salg af byggegrunde.

Samlet skal det bane vejen 106.350 kvm bebyggelse fordelt med cirka 60.000 kvm nye boliger og omkring 30.000 kvm erhverv.

Med grundsalget vil der for selve stadionet skaffes penge til planer, som indebærer, at tribunerne bliver stående, hjørnerne lukkes, og alle pladser overdækkes.

I hjørnerne kan det ske ved at bygge tårne. Det højeste kan blive 10 etager og rumme cirka 9.000 etagemeter og et andet cirka 7.500 kvm.

Hverken politikerne eller administrationen i Odense Kommune ønsker at kommentere sagen overfor Fyens. Heller ikke Odense Sport & Event, ejer af to af de fire stadionhjørner og primær lejer på Odense Stadion, har kommentarer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078