Erhvervsskole i millionprojekt: Opgraderer værksteder til fremtidens faglærte
Elever på industriuddannelserne hos EUC Sjælland i Næstved kan se frem til undervisning med ny teknologi og bæredygtige løsninger i centrum.
Det sker som led i det nye projekt "Grønnere faglærte til fremtidens industri", der har til formål at kombinere grøn omstilling med den teknologiske udvikling i erhvervslivet.
Det oplyser EUC Sjælland i en pressemeddelelse.
- Industrien efterspørger i høj grad medarbejdere, der kan håndtere avanceret teknologi og tænke i bæredygtige løsninger. Med den her opgradering får vores elever praktisk erfaring med det udstyr og de processer, de vil møde ude i virkeligheden – fra robotstyret laserskæring til fejlfinding på elbiler, siger Ole Holm, der er chef for EUD-uddannelserne på EUC Sjælland.
Projektet har et samlet budget på 5,6 millioner kroner, hvoraf 3,79 millioner er bevilget af Tietgenfonden, som støtter vækst og udvikling i håndværksfagene.
Opgradering af både værksteder og undervisere
Projektet omfatter en opgradering af skolens udstyr og faciliteter. Elever på smede-, industritekniker-, personvognsmekaniker- og maskinmesteruddannelserne får fremover adgang til teknologier som CNC-maskiner, robotstyret laserskæring og avancerede digitale fræsemaskiner.
Personvognsmekanikere får samtidig mulighed for at træne på elbiler med moderne måleudstyr - blandt andet med fokus på energieffektiv kørsel.
Samtidig skal knap 20 faglærere gennemføre et efteruddannelsesforløb i ESG, bæredygtighed og grøn teknologi.
Langtidseffekt og videndeling
Projektet strækker sig over to år og evalueres løbende.
EUC Sjælland lægger vægt på, at erfaringer og metoder deles med andre erhvervsskoler og fagmiljøer.
- Jeg vil gerne opfordre alle med interesse for teknologi, bæredygtighed og industriens udvikling til at følge med i projektet. Vi kommer til at generere masser af viden undervejs, som forhåbentlig også kan komme andre til gavn, siger Ole Holm.