23948sdkhjf

Vejen vil have højhus med bibliotek

Byrådet i den sydjyske kommune tænker højt, når midtbyen skal have nyt vartegn til bibliotek og boliger.
Et stort, moderne forsamlingshus. Et kultur- og mediehus. Et mødested for byens elever og studerende, hvor de tilegner sig pensum, og for alle andre, som er nysgerrige og som vil blive klogere. Og ikke mindst i et hus med otte etager, som rager op over resten.

Det er visionen for det nye hovedbibliotek, som skal bygges efter at byrådet har godkendt en aftale mellem Oxdal Ejendomme A/S i Vejen og Vejen Kommune om at bygge et højhus i Vejen midtby på en grund mellem posthuset og en tidligere margarinefabrik.

Foruden bibliotek i de to nederste etager, vil højhuset rumme lejligheder i etagerne ovenpå.

Oxdal Ejendomme har indgået samarbejde med Pierre Ejendomme om udvikling af projektet i et fælles partnerskab via selskabet Alfa Tower. Oxdal Ejendomme A/S & Pierre Ejendomme A/S glæder sig til at gå i gang med det store projekt:

- Det er spændende at få lov til at stå for et projekt, som er helt anderledes end hvad vi normalt ser i Vejen. Det er et projekt, som er visionært fordi bibliotek og boliger tænkes sammen og dermed er med til at skabe en ny form for byggeri, siger Steen Mikkelsen fra Oxdal Ejendomme.

Byggeriet påbegyndes foråret 2016 og forventes færdigt i sommeren 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078