23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

En af verdens førende producenter af pakkelinjer og palleteringsanlæg har optimeret produktionen af styretavler i tæt samarbejde med Schneider Electric og Solar.

Tid er penge, lyder den gamle talemåde. Men det handler ikke kun om, hvor meget tid der går med en opgave. Det er lige så vigtigt, hvad tiden bliver brugt på.  

Hos Ehcolo – en af verdens førende producenter af komplette pakkelinjer, palleteringsanlæg, sækkefyldere og hættestrækmaskiner – giver et tæt samarbejde med Schneider Electric og Solar virkelig mening. 

Den danske maskinbygger, som har hjemme i Tobøl, Vejen Kommune, beskæftiger lidt over 40 medarbejdere og leverer cirka 50 anlæg om året. Næsten alle anlæg bliver solgt til kunder uden for Danmarks grænser. 

"Det er afgørende for vores konkurrenceevne, at vi kan få hvert eneste anlæg ud ad døren så hurtigt som muligt, uden at det går ud over kvaliteten," fastslår Peter Mortensen, Electrical Manager hos Ehcolo.  

Han er ansvarlig for produktionen af styretavler, som Ehcolo sammen med Schneider Electric og Solar har strømlinet markant. Resultatet er, at Ehcolo sparer kostbar arbejdstid, mindsker risikoen for fejl og frigør medarbejdere fra trivielle arbejdsopgaver. 

Opskriften på succes er at få leveret kundetilpassede skabe med forborede huller direkte fra Schneider Electric. Desuden kan Ehcolo med Solars effektive leveringsservice, SmartKit, bestille samtlige komponenter til hver tavle med et enkelt museklik og få det hele leveret samlet fra dag til dag. 

Mere interessante arbejdsopgaver 

"Det er en kæmpe fordel for os. Først og fremmest sparer vi rigtig mange arbejdstimer, fordi vores elektriker- eller automatiklærlinge ikke skal bore flere hundrede huller til DIN-skinner, ledningskanaler og diverse komponenter, hver gang vi går i gang med et nyt skab."

"Nu kan de i stedet bruge arbejdstiden på at montere, trække ledninger og bygge styringer. Vi har kort sagt elimineret noget af det trivielle arbejde, så opgaverne er mere interessante og fagligt udfordrende." 

"Det er selvfølgelig en fordel for den enkelte medarbejder, men også for virksomheden, fordi det bliver nemmere for os at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Desuden kan vi bruge ressourcerne der, hvor medarbejderne skaber størst værdi,” siger Peter Mortensen. 

De færdige, kundetilpassede skabe betyder også mindre risiko for fejl og skader, længere holdbarhed og en generelt flottere finish. På Schneider Electrics fabrik bliver skabene nemlig lakeret efter bearbejdningen, og efter diverse huller er boret og åbninger til HMI-panel, ventilation/køl m.m. er skåret ud. 

Optimeret indkøb af tavlekomponenter 

Selv om alle Ehcolos anlæg bliver bygget til hver enkelt kundes specifikke behov, arbejder den danske virksomhed med en høj grad af standardisering for at opnå høj kvalitet og produktivitet. Det har givet mulighed for at optimere Ehcolos indkøb af elektriske komponenter til styretavlerne markant. 

"Vi har sammen med Solar udarbejdet tre standardkits med alle de tavlekomponenter, vi skal bruge. Det betyder i praksis, at vi kun har ét varenummer til hvert kit. Når vi skal til at bygge en ny tavle, bestiller vi kittet med et enkelt klik," siger Peter Mortensen. 

Netop det at gøre bestilling og levering nemt for kunderne er Solars mission. Det fortæller Michael Ravn, Account Manager Industry hos Solar: 

"Vi arbejder hele tiden på at udvikle de services, vi tilbyder vores kunder. SmartKit-servicen til Ehcolo er et rigtig godt eksempel på, hvordan vi som sourcing- og servicevirksomhed kan støtte dem endnu bedre og hjælpe dem til at blive mere effektive. Det er noget, vi gerne vil rulle ud til endnu flere kunder," siger han. 

Kendt for kvalitet 

Lige siden Ehcolo blev grundlagt for 37 år siden, har virksomheden brugt tavlekomponenter fra Schneider Electric.  

"Ehcolo er kendt for vores meget høje kvalitet. Vores anlæg holder i mange år, så vi stiller selvfølgelig også høje krav til kvaliteten af de tavlekomponenter, vi bruger. Schneider Electric er kendt og anerkendt over hele verden for produkter af høj kvalitet," siger Peter Mortensen. 

Han kalder det tætte samarbejde med Schneider Electric og Solar vigtigt for, at Ehcolo kan holde den høje kvalitet, bevare konkurrenceevnen og i sidste ende arbejdspladserne i Danmark. 

"Og hvis vi en dag skal udvikle en ny type tavle til en ny maskine, vil vi helt sikkert henvende os til Schneider Electric igen og få varerne leveret fra Solar." 

Læs mere om det spændende samarbejde her.

 

Vil du modtage nyheder fra Schneider Electric direkte i din indbakke? Skriv dig op til vores nyhedsbrev.

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Kontaktperson

MKC
Maria Kappel Carpenter
mariakappel.carpenter@se.com

Send til en kollega

0.032