23948sdkhjf

Byggestart på længe ventet botilbud: - Vi har fundet det perfekte sted

Lokal totalentreprenør står for byggeriet af Nordjyllands første botilbud for børn og unge med svær selvskadende adfærd

Byggeriet af Ungehjemmet Bifrost, Nordjyllands første botilbud for børn og unge med svær selvskadende adfærd, er netop gået i gang.

Det er Region Nordjylland, der er bygherre, mens Howaldt Arkitekter har været bygherrerådgiver. Totalentreprenøren Magnus Thomsens Eftf. står for byggeriet i samarbejde med Krogh Arkitektur og Viborg Ingeniørerne.

- Vi har fundet det perfekte sted lige ved siden af Psykiatrien, hvor der er god adgang til deres dygtige fagfolk på området, når der opstår behov for det, siger Vibeke Gamst (K), formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Region Nordjylland, i en pressemeddelelse.

- Kommunerne har i flere år oplevet behov for et botilbud, hvor der kan ydes specialiseret hjælp til børn og unge med en svært selvskadende adfærd, I regionen er vi taknemmelige over, at kommunerne har vist os den tillid at etablere sådan et tilbud, siger udvalgsformanden også.

Det nye botilbud bliver 1.100 kvm og skal rumme ti pladser, når det står klar til indflytning i efteråret 2025.

Hvad kontraktsummen på byggeriet løber op i, har parterne ikke oplyst. Data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud, viser dog, at Arkitektfirmaet Howaldt har udarbejdet et anlægsoverslag på 35 mio. kr.

Ungehjemmet Bifrost placeres på en af Region Nordjyllands grunde på Brandevej i Aalborg Øst. Det er målrettet børn og unge i alderen 14-23 år med svær selvskadende adfærd. Det bliver Specialsektoren i Region Nordjylland, der kommer til at drive botilbuddet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062