23948sdkhjf

Sorø Kollegiet beholder kun facaden

Gammel Sorø-bygning, der stod til nedrivning, får nyt liv som hjem for 12 familier.
12 helt nye familieboliger er ved at skyde op midt i Sorø. Det er området omkring det gamle Sorø Sygehus og Sorø Kollegiet, der lægger jord og til dels mursten til byggeriet.

Udenpå kommer det næsten til at ligne sig selv. Men inden i er alt forandret. En gammel skimmelramt bygning endevendes totalt.

- Det er faktisk kun ydermuren af den gamle bygning, vi bruger. Resten er revet ud og bliver totalrenoveret, siger Philip Winther Søndergaard, der er totalrådgiver på det store projekt til over 25 mio. kroner.

Den gamle bygning er netop ved at blive beklædt med 200 millimeter isolering. Vinduerne, der senere kommer i, vil opfylde de krav, der stilles til nyt byggeri i 2020.

Ifølge totalrådgiveren er den nyeste viden og de nyeste materialer med i lejlighederne, som har størrelser fra 80 og til 114 kvadratmeter. Der bliver haver til boligerne i stueetagerne, og på etagerne over stueplan skal der være store altaner.

Det er boligselskabet Ankerhus, som administreres af DAB, der står bag de nye boliger, som endnu ikke har fået navn. Et forslag er "Syrenhaven", fordi naven som Rosenhaven og Tulipanhaven findes i nabolaget.

De første beboere skal kunne flytte ind i oktober i år. Den oprindelige tidsplan holder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112