23948sdkhjf

Grønt lys til hotel i klitterne

Lokalplan for Strandklit i Skagen er vedtaget.
Lokalplanen for Strandklit i Skagen blev onsdag aften vedtaget af et enigt økonomiudvalg, og dermed er vejen banet for planerne om at opføre et badehotel på grunden øst for Skagen Nordstrand-byggeriet.

Det er selskabet Skagen Nordstrand Holding K/S, som har søgt om tilladelse til at bygge hotel i klitterne, og borgmester Birgit Hansen (S) glæder sig over, at der er bred politisk opbakning bag planerne.

- Vi sagde nej til et badehotel på Grenen, men det her er noget helt andet. Grenen er noget helt specielt, men placeringen på Skagen Nordstrand er helt i tråd med det, vi vil, når vi snakker turisme og oplevelser.

- Vi har lyttet meget til, hvad skagboerne siger, og både i plan- og miljøudvalget og i økonomiudvalget var der fuld opbakning, siger Birgit Hansen.

Sagen er afgjort på lukkede udvalgsmøder og skal ikke forelægges byrådet.

Kræver en dispensation
Som tidligere nævnt har Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling gjort indsigelse, da planerne kræver en § 3-dispensation, da der er tale om naturbeskyttede arealer, som nu inddrages til bebyggelse

DN Frederikshavn vil nu drøfte sagen, men ifølge formand Eigil Olesen bliver afgørelsen efter al sandsynlighed påklaget Natur- og Miljøklagenævnet.

Med til historien hører, at et andet og dobbelt så stort område udlægges som erstatningsareal for Strandklit.

Desuden arbejder kommunen på at skabe en bedre vejadgang til Skagen Nordstrand-området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11