23948sdkhjf

Unge renoverer egne boliger og får job

Nu skal ideen udbredes.
To fluer med et smæk - eller to mursten med et flæk.

Netop nu kan beboerne i 1.000 almennyttige boliger i Korsløkkeparken på Nyborgvej i Odense glæde sig over, at deres hjem skal renoveres for 1,2 milliarder kroner. Og samtidig kan 10 arbejdsløse unge fra området glæde sig over at komme i job eller i gang med uddannelse.

- Det er unge, der har fået en chance for at komme videre med deres liv. De får mod på livet igen, fordi de kan se, at der er virksomheder, som gerne vil dem, fortæller sekretariatschef Peter Rahbæk Juel fra 'Byg til Vækst' til DR Fyn.

'Byg til Vækst' er et samarbejde mellem erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne og alle de fynske kommuner.

Erfaringerne fra Korsløkkeparken, hvor ledige unge hjælper med til at bygge på deres egne boliger, er bare begyndelsen. Ideen bliver i løbet af året bredt ud til Vollsmose og Svendborg.

- Vi arbejder på at få udbredt erfaringerne til boligområderne Jægermarken og Toftemarken i Svendborg, hvor der skal gang i renoveringsprojekter. Vi skal også i gang med en model til Vollsmose, hvor vi vil se, om vi kan få unge fra området ind i byggeprojekterne, siger Peter Rahbæk Juel.

Projektet står bag rekrutteringen af de unge i forbindelse med renoveringen af boligområderne. Og de unge arbejdsløse er begejstrede for den chance, de har fået.

En af dem er 27-årige Christian Jørgensen. Han har været i praktik på byggepladsen i Odense, og fra 1. juni er han ansat i en fast stilling som arbejdsmand.

- Det er skidegodt. Jeg er meget glad for den mulighed, jeg har fået. Og jeg er faktisk også blevet lovet en læreplads senere, når de får noget arbejde til det, fortæller Christian Jørgensen.

For virksomheden, der har hovedentreprisen på renoveringen af de almennyttige boliger i Odense, er der også tale om en øjenåbner.

- Nogle af de mennesker, der bor i området, har et potentiale, som skal udnyttes. Byggebranchen kommer til at mangle arbejdskraft i fremtiden, og får vi aktiveret det her potentiale, kan vi skabe kvalificeret arbejdskraft til branchen, siger afdelingschef Kresten Andreasen fra virksomheden 5E.

I første omgang skal en tredjedel af lejlighederne på Nyborgvej i Odense - i alt 384 lejligheder - renoveres i løbet af de næste par år. Hele renoveringen på Nyborgvej tager 10 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078