23948sdkhjf

Borgerne i Aarhus skal gentænke fremtidens boliger

For første gang nogen sinde bliver borgerne i Aarhus Kommune spurgt direkte til råds om, hvordan pengene på et større budgetområde skal anvendes.
Det sker på hjemmesiden sammenomaarhus.dk. Emnet er fremtidens almene bolig, og her har alle mulighed for at gentænke fremtidens almene boliger sammen med Aarhus Kommune.

Frem til 15. juni kan borgerne fortælle Aarhus Byråd, hvad de synes, der er vigtigt, når der bygges almene boliger i Aarhus. Kommunen opfordrer på hjemmesiden sammenomaarhus.dk til, at man eksperimenterer og viser vovemod. Ud over at stille forslag kan borgene ”like” andres forslag.

Når byrådet fastlægger kommunens budget for 2016 indgår de forslag, der får flest ”likes” samt et udvalg af de øvrige forslag i arbejdet. Aarhus Kommune inviterer forslagsstillerne til de udvalgte forslag til at uddybe dem, som del i det videre arbejde.

Borgmester Jacob Bundsgaard siger: ”Vi har flere gange tidligere konsulteret borgerne om kommunens budget, men det er første gang, processen lægger op til en så forpligtende inddragelse. Det er mit håb, at rigtig mange borgere vil give deres besyv med, så vi får så mange input som overhovedet muligt, for det vil være en styrke i sig selv.”

Inspiration fra Tyskland
Tanken om at konsultere borgerne på den måde er ikke ny – og den er heller ikke dansk. Modellen kendes for eksempel fra Tyskland, hvor blandt andre bystyret i Köln har haft gode erfaringer med den i en årrække. Modellen hedder derfor i daglig tale Köln-modellen. Aarhus Kommunes Medborgerskabsudvalg har taget initiativ til afvikling af deltagerbudgetter i Aarhus.

Besøg hjemmeside her: http://www.sammenomaarhus.dk/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082