23948sdkhjf

Historisk nedrivning af ghetto til over en halv milliard kroner er startet

Første mursten blev onsdag fjernet i den omfattende transformering af ghettoen Motalavej i Korsør. Den ventes samlet set at koste mere end en halv mia. kr.

Onsdag i denne uge blev det første store skridt taget i den store omdannelse af ghettoen Motalavej i Korsør.

Her blev den første mursten fjernet i en symbolsk først handling i transformationen af boligområdet. Der skal både nedrives, bygges nyt, totalrenoveres og opføres tilgængelighedsboliger for en samlet sum på over en halv mia. kr.

Blandt deltagerne var Slagelse Kommunes borgmester, Knud Vincents (V), og han udtrykte til TV 2 Øst sin glæde over udsigten til transformationen af området, med bedre trivsel til borgerne.

- Jeg tror ikke, at der er nogen borgmester i Danmark, der drømmer om at stå på en ghettoliste, siger Knud Vincents til TV 2 Øst.

Tidligere på året kaldte BoligKorsør det en historisk byggesag, da man arbejder med en samlet anlægssum på over 500 mio. kr., hvilket er det største nogensinde for boligselskabet.

Opgaven er også en af de største nogensinde for Jorton.

- Det er en af vores absolut største sager i firmaets historie, men renoveringer af boligforeninger er en af vores spidskompetencer, sagde Kenneth Johansen, regionsleder for Jortons sjællandske kontor, i en pressemeddelelse tilbage i februar i år.

Nedrivninger og totalrenoveringer

I dag består Motalavej af 28 boligblokke med 817 boliger, hvoraf 732 er almene familieboliger.

Mens totalrenoveringen allerede er startet på 115 af områdets lejligheder, er den overordnede plan at rive 164 boliger ned, mens de resterende totalrenoveres.

Her vil man ifølge kommunens egne planer fokusere på afdeling 35, som i dag rummer 420 almene familieboliger, der vil blive reduceret til 256 almene boliger.

Nedrivningen af Motalavej udspringer af Folketingets ghettopakke fra 2018, som havde til ambition at reducere andelen af almene familieboliger i udsatte områder i hele Danmark til højst 40 pct. inden 2030.

Projektet er finansieret af huslejestigninger og Landsbyggefonden og forventes at være færdigt i maj 2030.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093