23948sdkhjf

Succesfuld entreprenør giver livsværket videre

Efter 20 år som adm. direktør giver Svend Pedersen stafetten videre til Peter Carstensen, der overtager posten i den succesfulde nordsjællandske entreprenør HHM

Den nordsjællandske entreprenørvirksomhed HHM A/S får ny adm. direktør.

Efter 20 år som adm. direktør har Svend Pedersen valgt at træde tilbage fra posten, som han overdrager til Peter Carstensen, der har været ansat i virksomheden siden 2013.

Skiftet sker per dags dato, den 11. september. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Det har ligget mig meget på sinde at generationsskifte HHM på en måde, så virksomheden kunne fortsætte den positive udvikling, som vi har haft gennem mere end 20 år. Det har i flere år været oplagt for mig, at Peter skulle tage over, og derfor har vi sørget for en glidende og naturlig overgang, udtaler Svend Pedersen.

Den nu forhenværende direktør forbliver dog i direktionen sammen med Peter Carstensen frem til udgangen af marts 2026. Her overtager Carstensen overtager posten fuldt ud og bliver samtidig majoritetsejer af HHM.

- Jeg har altid haft byggeri i blodet, og jeg er stolt af den virksomhed, som jeg nu trygt kan overdrage det overordnede ansvar for til Peter, lyder det videre fra Svend Pedersen.

Også den nye adm.  direktør Peter Carstensen ser frem til at køre den virksomheden videre, og han fortæller, at hans mission i høj grad handler om at holde fast, men samtidig udvikle HHM.

- I de kommende år skal vi fortsætte med at fastholde og udbygge vores position og kompetencer, så vi fortsat er klar til at imødekomme vores kunders forventninger og ambitioner om det gode bygger, siger han.

Peter Carstensen var fra 2013 til 2019 sektionschef i HHM, inden han sidenhen blev direktør i selskabet. Han kom til den nordsjællandske entreprenør fra en stilling som adm. direktør i J. Jensen, og før det var knap syv år i forskellige stillinger i MT Højgaard.

Nu er han altså adm. direktør i HHM, og det er en opgave, som han ser frem til.

- Vi har en særlig kombination af byggeteknisk know-how og en stor andel af egenproduktion, der sammen med dygtige byggefolk danner grundlaget for en god byggesag, hvor alle parter er tilfredse, siger Peter Carstensen.

Hårde år som husbygger

Siden Svend Pedersen for 20 år siden overtog aktiemajoriteten og posten som adm. direktør efter stifteren Hans Henrik Mortensen, har han spillet en stor andel i, at den nordsjællandske entreprenør har været på en succes vækstrejse.

I 2020 omsatte HHM for knap en mia. kr., men i de senere år har omsætningen været dalende, hvor man sammen med resten af husbyggerbranchen har været igennem nogle udfordrende år. 

- Vores forretningsområde for enfamiliehuse har haft en lavere omsætning i 2023 end året før, men vi har haft et positivt resultat, der bidrager i samme omfang som resten af forretningen til det samlede resultat. På den måde har det været et fornuftigt år, selvom omsætningen er faldet, sagde Svend Pedersen til Licitationen tilbage i april.

HHM var dog den aktør i husbyggersegmentet, der kom bedst ud året. Det kan man læse mere om i Licitationens seneste brancheanalyse af husbyggerne.

Omsætningen fra 2023 landede på 706 mio. kr., mens man kom ud af året med 23,4 mio. kr. i årsresultatet.

HHM A/S
Regnskabsår 2023 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 706,0 736,8 829,6
Bruttofortjeneste 112,9 110,6 130,2
Resultat af primær drift 27,5 26,8 39,9
Resultat før skat 30,1 27,5 41,3
Årets resultat 23,4 21,3 31,6
Balancestatus 278,3 266,8 274,4
Egenkapital 101,3 96,1 104,8
Antal ansatte 179 216 242
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062