23948sdkhjf

Første spadestik til storstilet stadion-renovering taget: Vil udvide yderligere

I Kolding er den store udvidelse af byens største fodboldstadion i denne uge påbegyndt. Alligevel arbejder man på at tilføje endnu en byggeetape til projektet, så det kan bliver Superliga-klart

Tidligere på ugen blev første spadestik i den trecifrede millionrenovering af Kolding Stadion taget.

Den nuværende plan har været, at man over tre etaper skal flytte spillerbanen, etablere banevarme og et nyt lysanlæg, mens atletikanlægget og cricketbanen flyttes til en ny lokation.

Derudover skal den nuværende vesttribune nedrives, og østtribunen samt tre nye tribuner opføres, ligesom nye VIP-faciliteter skal opføres.

Men nærmest som den første skovlfuld jord er blevet gravet, drømmer formanden for den lokale, professionelle klub Kolding IF om mere.

Det fortæller han i et interview med Jydske Vestkysten.

- I 2028 kommer der nye regler for Superligaen (Danmarks bedste fodboldrække, red.) om, at alle stadioner skal være lukkede, og at alle fire tribuner skal være helt eller delvist overdækkede, siger Claus Holm-Søberg, formand for Kolding IF.

Han fortæller videre, at der til den tid vil være en sandsynlighed for, at Kolding IF vil være at finde i landets fineste fodboldselskab. Derfor ville det ærgre Claus Holm-Søberg, hvis klubben ikke var i stand til at bruge det nyistandsatte stadion til den tid.

Vil tilføje ekstra byggeetape

Og noget kunne tyde på, at det vil ske.

Avisen skriver også, at der i kulissen arbejdes på at tilføre endnu en etape til byggeriet, så de sidste krav til et Superliga-stadion bliver opfyldt.

Udover lukkede hjørner skal alle tribuner på stadioner med plads til 10.000 tilskuere være mindst 80 pct. overdækket med tag.

Hvad den fjerde etape helt præcist skal rumme er endnu uvist, ligesom det heller ikke fremgår hvor stor en procentdel af de kommende tribuner, der for nuværende vil blive overdækket.

Ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, forventes den samlede anlægssum for om- og udbygningen af stadion at udgøre 106 mio. kr. Heraf finansierer Kolding Kommune 33,5 mio. kr., mens Kolding Stadion Tribune ApS skal stå for den resterende del.

Jorton er valgt som totalentreprenør.

I sin helhed er Koldings stadionprojekt opdelt i etaper, der i sidste ende skal munde ud i et superligastadion med plads til 10.000 tilskuere.

Kolding IF's herrehold spiller i 24/25-sæsonen i landets næstbedste række, NordicBet Liga, mens kvindeholdet gør sig på højeste niveau i Gjensidige Kvindeliga.

Men hvad kendetegner egentlig et godt stadion? Det har Licitationen forsøgt at finde opskriften på, hvilket du kan læse mere om her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079