23948sdkhjf

Historisk arbejdsplads i Nordjylland lukker

17 ansatte mister jobbet på fabrikken, der er kendt for at producere efter stolte håndværksmæssige traditioner

I 127 år er der blevet produceret håndstrøgne tegltagsten på Volstrup Teglværk vest for Sæby.

Men nu er det slut.

Den store tagkoncern BMI Group skriver i en pressemeddelelse onsdag, at man har valgt at lukke fabrikken i Volstrup og produktionen af tegl.

I alt 17 medarbejdere bliver berørt af lukningen, oplyser BMI Danmark.

I stedet vil koncernen fokusere på "komplette tagløsninger med tagpap og betontagsten", lyder det.

- BMI Danmark vil støtte de 17 berørte medarbejdere i deres jobsøgning, skriver koncernen.

BMI Group oplyser på sin hjemmeside, at Volsted Teglværk producerer hovedparten af de tegltagsten, der anvendes på det danske marked.

Fabrikken laver både maskinfremstillede sten og håndstrøgne tegltagsten efter metoder og traditioner, som har været kendt og brugt i århundreder.

Teglværket har blandt andet specialiseret sig i håndstrøgne teglsten til slotte, herregårde, kirker, klostre, gamle byhuse og andre historiske bygningsværker og har blandt andet leveret til tegl til prominente bygninger som Amalienborg, Nyboder og Christiansborg.

Selv har koncernen bag fabrikken kaldt håndstrygeriet på Volstrup Teglværk for "et levende stykke Danmarkshistorie".

Teglværket blev grundlagt i 1882 under navnet Sæby Dampteglværk i udkanten af Sæby, hvor der var rigeligt med ler i undergrunden og store mængder vand.

Senere viste det sig dog, at der var for meget jern i vandet i området. Og derfor rykkede man få år senere - i 1897 - teglværket til den nuværende placering i landsbyen Volstrup.

BMI Danmark har to andre fabrikker - i Ikast og i Hersom 20 kilometer nord for Viborg - hvor der blandt andet produceres betontagsten.

Hovedkontoret ligger i Nørresundby, og BMI Danmark beskæftiger 375 medarbejdere spredt ud over syv produktions- og administrationsenheder.

Moderkoncernen, BMI Group, har hovedsæde i London og rummer en lang række selskaber og produktionsfaciliteter i Europa, Asien og Afrika.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.986