23948sdkhjf

Her er planerne for Københavns nye bydel på 550.000 kvadratmeter

Der er nu kommet klarhed over, hvad der skal ske med Københavns nye bydel Jernbanebyen, og hvordan den skal bygges. Bydelen ventes at stå færdig om 12 år

Det er et af få ledige byggeområder i København, men nu har hovedstadens kommunalpolitikere fundet ud af, hvad der skal ske med Jernbanebyen.

På det 550.000 kvm store areal mellem Vesterbro og Sydhavnen har kommunen besluttet, at der skal bygges godt og vel 9.000 boliger i en god blanding af ejer- og andelsboliger samt private og almene boliger.

Det skriver Berlingske.

- Vi mangler boliger i København. Siden finanskrisen har antallet af boliger, der er blevet bygget, slet ikke kunnet følge med antallet af tilflyttere. Jernbanebyen kommer til at kunne løse en del af det problem, siger overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen (S) til Berlingske.

Avisen skriver også, at man i bestræbelserne på at skabe et område med diversitet, kommunalt har besluttet, at 25 pct. af alle boligerne skal være almene lejeboliger, mens der skal være boligtilbud for personer med fysiske samt psykiske handicap.

Derudover skal der blandt andet også opføres daginstitutioner, en skole og et plejehjem, mens der også vil komme tre fodboldbaner samt en park på over to hektar til Jernbanebyen. Området bliver desuden bilfri zone.

Udmeldingen om de konkrete planer kommer samme dag, som Københavns Kommune præsenterede et nyt kommunalplansforslag, der vil muliggøre flere nye bydele i København og omkring 40.000 nye boliger i byen frem mod 2035.

2035 er også der, hvor Jernbanebyen ventes at stå færdig, og projektet kan følges på Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094