23948sdkhjf

Entreprenør fundet til opførsel af familiehus ved nyt universitetshospital

Et nyt familiehus til familier til alvorligt syge pårørende skal opføres ved det nye Aalborg Universitetshospital, og nu har man fundet totalentreprenøren

Et nyt familiehus skal opføres i tilknytning til det nye Aalborg Universitetshospital, og efter en udbudsrunde har Region Nordjylland fundet det firma, der skal stå for totalentreprisen.

Her har bygherre fundet en regional medspiller.

Det bliver nemlig Granly Tømrer- og Snedkerforretning fra Fjerritslev, der skal stå for opførelsen af byggeriet, som TrygFonden tidligere har bevilliget 25 mio. kr. til.

Familiehuset vil henvende sig til børnefamilier, hvor enten barn eller forælder er indlagt på grund af længerevarende, alvorlig eller kronisk sygdom og kommer til at bestå af 10 familielejligheder med dertilhørende fællesarealer.

- Vi ved fra vores andre familiehuse rundt om i Danmark, at familierne er hårdt ramt, når sygdom pludselig bliver en del af hverdagen. Her kan et andet hjem tæt på behandlingsstedet være en uvurderlig hjælp i en svær tid. Ikke bare for den ramte, men i lige så høj grad for familien omkring, siger Rie Odsbjerg Werner, administrerende direktør i TryghedsGruppen og TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Familiehuset i Aalborg bliver TrygFondens fjerde af slagsen i Danmark, og man har lagt lægt på, at det bliver bygget med bæredygtighed for øje.

Det afspejler sig blandt andet i materialevalg, hvor byggeriet udføres med trækonstruktion og træbeklædning.

Der tages efter planen første spadestik til TrygFondens Familiehus Aalborg i løbet af juni 2025, og det vil stå klar til brug i slutningen af 2026, kort tid efter hospitalet åbner.

Kort om TrygFondens familiehus

TrygFondens Familiehus Aalborg skal drives som en selvejende institution, når det står færdigt. Værelserne udbydes til sponsorater, som skal indgå i driften. TrygFonden har støttet opførelsen med godt 25 mio. kr. I dag TrygFonden etableret familiehuse i Skejby, Hammel og Glostrup

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14