23948sdkhjf

Vokseværk fører til knopskydning: Dansk Boligbyg deler driften i to

Topchefen kan nu kalde sig koncerndirektør

Omsætningen har for længst passeret milliardmærket hos Dansk Boligbyg. Ja, faktisk er den store boligentreprenør fordoblet i størrelse over de seneste fem-syv år, når der kommer til antal ansatte og byggesagers omfang.

Derfor har man taget konsekvensen i toppen af selskabet, der nu kan kaldes en koncern, ved pr. 18. april at oprette to ny selskaber for driften i vest- og østdansk. Meget passende hedder de nyetablerede selskaber henholdsvis Dansk Boligbyg Vest A/S og Dansk Boligbyg Øst A/S.

- Så det er en helt naturlig udvikling, at vi tilpasser os den størrelse virksomhed, vi er blevet, og ruster os til fremtiden ved at dele Dansk Boligbyg i en koncernenhed og to driftsselskaber, forklarer adm. direktør i Dansk Boligbyg siden 2017, Anton Nørgaard, til Horsens Folkeblad.

I øst og vest

Selv fortsætter Anton Nørgaard som koncerndirektør.

I øst bliver direktøren Arne Becker. Han kom til Dansk Boligbyg for et år siden og har tidligere være vicedirektør hos Barslund.

Hans direktørmodstykke i Dansk Boligbyg Vest er Kris Houmann, som har været ansat hos boligentreprenøren siden 2017.

Seneste tilgængelige årsrapport fra Dansk Boligbyg, der dækker perioden 1. april 2021 til 31. marts 2022, viste nok en løft til omsætningen, der næsten nåede 1,5 mia. kr. Dog betøde et fejlkalkuleret projekt, at 2021/22-resultatet på 20 mio. kr. før skat var både mindre end forventet og mere end halveret i forhold til 2020/21-overskuddet på 44 mio. kr.

Dansk Boligbyg slår sig på at opføre og projektere bolig- og institutionsbyggerier i hoved- og totalentrepriser. Partnering, OPS og OPP samt renoveringsopgaver i hovedentreprise er også en del af virksomhedens hovedaktiviteter.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109