23948sdkhjf

International koncern køber stor bid af dansk tegnestue

KHR Architecture udskifter dansk investor med international partner, der ventes at åbne døre for store internationale opgaver

Den schweiziske rådgiverkoncern Pini Group har kastet sin kærlighed på Danmark og køber 70 pct. af tegnestuen KHR Architecture. 

Det betyder også, at den eneste eksterne partner, danske H. P. Hertz, udtræder af ejerkredsen. De øvrige partnere forbliver en del af arkitektfirmaets ejerkreds.

- Vi bevarer vores selvstændige brand og virke, men får via samarbejdet med Pini rig mulighed for at byde på store internationale opgaver, siger adm. direktør og partner Lars Kragh fra KHR Architecture, i en pressemeddelelse.

Pini Group

 Pini Grouper en europæisk udbyder af ingeniør- og konsulenttjenester med hovedsæde i Grono i Graubünden-kantonen i Schweiz.

Firmaet er specialiseret i ingeniørdesign og ledelse af komplekse projekter inden for infrastruktur, byudvikling, energi, miljø og digital innovation.

Gruppen arbejder på fem kontinenter og har de seneste år udrullet en vækststrategi for at styrke muligheden for at vinde store, udfordrende projekter.

- Pini er en ingeniørvirksomhed, der blandt andet arbejder med bygnings- og infrastrukturprojekter, som de gerne vil berige med vores designkompetencer, tilføjer han.

KHR Architecture har cirka 60 medarbejdere med base i København. 

Partnerkredsen

Siden 2021 har KHR Architectures partnerkreds bestået af adm. direktør Lars Kragh, kreativ direktør Janina Zerbe, kreativ direktør Mikkel Beedholm, teknisk direktør Henrik Danielsen, designdirektør Torben Juul, direktør for bygherrerådgivningen Peter Nielsen samt den eksterne partner Hans Peter Hertz. Sidstnævnte er altså nu fortid efter salget.

Investorentréen kommer i kølvandet på, at et økonomisk uvejr i corona-tiden var ved at tage livet af den københavnske tegnestue. Efter et blodrødt 2021 og en efterfølgende rekonstruktion var der dog i 2022-regnskabet igen sorte tal på bundlinjen.

Finansielt stærkere partner

KHR-direktøren ser også muligheder i øget markedsadgang. 

- Pini Group er en international koncern og kan åbne døre på nye markeder for KHR. Omvendt vil Pini gerne have en stærkere tilstedeværelse i Tyskland og i Norden, hvor vi er på hjemmebane, siger Lars Kragh.

Pini Group køber sig ind i KHR på baggrund af en arbejdsrelation, der har givet lyst til en dybere involvering.

- Vi samarbejder i forvejen med Pini om flere internationale projekter, blandt andet en stor hub for cykelholdet UAE. Det gode samarbejde giver os vished om, at vi som del af Pini Group ser ind i en spændende fremtid med en bedre finansiel soliditet til at byde på store opgaver og en unik adgang til internationale projekter, fortæller Lars Kragh.

KHR Architecture

KHR Architecture blev grundlagt af Gunnar Krohn og Knud Hartvig Rasmussen i 1946. I dag har firmaet cirka 60 medarbejdere med base i de fredede Kanonbådsskure på Holmen i København.

Tegnestuen er fokuseret på tre hovedområder: Uddannelses- og sundhedsbyggeri for offentlige kunder, erhvervs- og boligprojekter, primært i den private sektor, og bygherrerådgivning.

Siden 2021 har selskabets partnerkreds bestået af adm. direktør Lars Kragh, kreativ direktør Janina Zerbe, kreativ direktør Mikkel Beedholm, teknisk direktør Henrik Danielsen, designdirektør Torben Juul, direktør for bygherrerådgivningen Peter Nielsen samt den eksterne partner Hans Peter Hertz. 

I forbindelse med salget af 70 pct. af KHR's aktier til Pini Group udtræder Hans Peter Hertz af ejerkredsen, mens alle aktive partnere fortsat har aktieposter i firmaet.

Firmaet har fire associerede partnere, arkitekterne Mai Svanholt, Morten Nøhr Frandsen, Henrik Andersen og Kristian Nielsen Kjær.

Kilde: KHR Architecture

Internationale flagskibsprojekter

Også direktør for Pini Group, Andrea Galli, fremhæver potentialet i det nye parløb:

- Vi ser meget frem til at intensivere samarbejdet med vores nye kolleger fra KHR, og jeg er helt overbevist om, at vores firmaer vil berige hinanden og kunne realisere internationale flagskibsprojekter, hvor design og ingeniørkunst går hånd i hånd, siger han og tilføjer.

- Det er essentielt for mig, at KHR opretholder et stærkt brand og den nødvendige autonomi, der gør det muligt at udvikle denne forretningslinje på globalt plan.

KHR Architecture A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 33,6 51,3
Resultat af primær drift 1,8 12,2
Resultat før skat 1,5 11,9
Årets resultat 3,7 11,9
Balancestatus 22,5 22,8
Egenkapital 4,1 0,4
Antal ansatte 41 51
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062