23948sdkhjf

Generationsskifte glippede – Torben tager en tur til

Torben Jensen er igen ved roret i Facta Building Production, der producerer præfabrikerede huse som væg-, gulv- og tagelementer på en fabrik i det sydlige Letland. Herhjemme er kundekredsen både store og mellemstore entreprenører samt tømrermestre og enkelte privatkunder.

Han havde ellers fået sendt firmaet, der sender elementer til Danmark og resten af Skandinavien, videre til en islandsk ejerkreds som led i et generationsskifte. 

Efter overtagelsen i 2018 kørte den islandske interessent firmaet videre, men kastede håndklædet i ringen efter lidt over to år. Covid-19 fik de ledende medarbejdere til at fortrække til Island og forlade firmaet – og så valgte Torben Jensen at træde til igen. I mellemtiden er det blandt andet blevet til nogle store ordrer i Islands hovedstad Reykjavik. 

– Jo, vi har altid været gode til eksport, lyder det fra den genslåede virksomhedsejer. 

Produktionen er rigget til igen, men det er en midlertidig løsning. 

Torben ser nemlig gerne et nyt generationsskifte gennemført. Helst så han en konstruktør eller lignende der kunne gå med ind med en anpart, der også kunne sikre virksomhedens standard.  Et firma, der vil overtage en ejerandel for at sikre sig kapaciteten, er en anden mulighed, der er i tankerne.  

Det hele startede, da Torben Jensen tog turen over Østersøen og etablere Facta Building Production i 2002.

Han var nået til den konklusion, at det var bedre at være der, hvor træet kommer fra. Et lavt lønniveau betegner han så som en dobbelt bonus. Netop lønnen er dog vokset anseeligt, siden Letland for alvor blev en del af det europæiske fællesskab med optagelsen i EU i 2004. Derfor har Facta Building Production som mange andre firmaer sat ind for at automatisere sig til mere effektivitet på fabrikken, hvor der i dag er i underkanten af 25 medarbejdere, et tal der hurtigt kan rammes op med aftenhold og lignende tiltag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14