23948sdkhjf
Del siden
Annonce

En lov, der ikke kan efterleves

Danske Malermestres direktør Ole Draborg mener, at en ny lov om, at håndværksvirksomheder skal registrere ansatte som sekundære brugere af virksomhedernes biler, ikke kommer til at blive efterlevet. For svendene kommer til at hæfte solidarisk med mester for denne afgift.

I al ubemærkethed har den nu tidligere skatteminister Jeppe Bruus udsendt en ny bekendtgørelse om registrering af motorkøretøjer, som efter den har være gennem Motorstyrelsens fortolkning pålægger blandt andet landets håndværksvirksomheder vidt og bredt at registrere ansatte som sekundære brugere af virksomhedernes biler.

Hvor den nye bekendtgørelse fastslår at et køretøj, der er forbeholdt en ansat, skal registreres med den ansatte som sekundær bruger, mener Motorstyrelsen, at den ansatte blot skal have brugt den pågældende bil i 30 dage i træk, for at virksomheden har pligt til at registrere den ansatte som bruger.

Når man tænker på hvor mange ansatte, der på skift arbejder i først den ene og så den anden byggevirksomhed, må man forudse, at der bliver tale om endnu et administrativt cirkus for ikke at tale om, at det koster en afgift, hver gang der skal registreres en ny bruger, påpeger Ole Draborg.

- Men jeg kan berolige alle med, at det aldrig kommer til at ske! For ganske snedigt er loven indrettet på den måde, at alle registrerede brugere og ejere af et køretøj hæfter solidarisk for de periodiske afgifter på køretøjet, hvilket også fremgår af Motorstyrelsens skrivelse. Så er det blot jeg siger: Vis mig den maler-, tømrer- eller murersvend, der er villig til at udstede en fuldmagt til sin mester, så mester kan foretage en registrering, der gør, at svenden efterfølgende hæfter solidarisk med sin mester for denne udgift, siger han.

Foto Søren Hytting

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.078