23948sdkhjf

Ny bydel på Midtfyn rykker nærmere

En lille landsby syd for Ringe på Midtfyn kan i løbet af de næste år blive forvandlet til en helt ny bydel. Helhedsplanen blev for et par uger siden godkendt i kommunalbestyrelsen og er nu i høring

Med både en togstation, en motorvej og en placering lidt over 20 kilometer fra Odense Centrum er der store planer for den midtfynske by Ringe.

Det ved de også i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor stationsbyen ligger.

Her har man siden foråret 2023 arbejdet på en helhedsplan for et nyt boligområde syd for Ringe, og nu rykker projektet et skridt tættere på en realisering.

I hvert fald har kommunen nu inviteret til borgermøde, som er næste skridt i proceduren, efter at kommunalbestyrelsen godkendte helhedsplanen den 14. august, inden det siden røg i offentlig høring i otte uger.

Planen er, at der omkring landsbyen Kellerup langs Boltinggårdvej opføres tætte lave bebyggelser i en til to etager, som er inspireret af eksisterende gårdbebyggelser. Boltinggårdvej skal desuden opgraderes med fortov og cykelstier og fungere som en rygrad for et kommende bymiljø.

Boligvejene fra Boltinggårdvej skal desuden integreres i det kuperede terræn med åben-lave og tæt-lave boliger, hvilket skaber varierede udsigter og forbindelser til naturen.

Dele af området er desuden Natura 2000-områder, hvilket stiller større krav til helhedsplanen.

Områdets naturlige lavninger bruges til regnvandshåndtering og bidrager til en sammenhængende grøn struktur, der fremmer udviklingen af fritidsaktiviteter og bevarer ådalens landskabstræk.

I dag består området ved Kellerup af små og mellemstore landbrugsejendomme og husmandssteder, men det kan altså blive lavet om inden for de næste par år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062