23948sdkhjf

Vil opføre boligområde: Fynsk kommune køber knap 19 hektar jord

Assens Kommune har opkøbt et stort stykke jord, hvor den fynske kommune vil lave bolig- og byudvikling. Det ligger ved siden af det rekreative natur- og friluftsområde Brylle Vandskov

Der er befolkningsvækst på Fyn, hvor der særligt er behov for boliger i og omkring Odense.

Af den grund har Assens Kommune købt 18,7 hektar jord ved den lille landsby Brylle med henblik på at etablere et stort sammenhængende boligområde kun 16 km fra Odense C.

- Det her er et af de største arealer, jeg har været med til at erhverve til by- og boligudvikling i min tid som borgmester. Jeg er meget stolt over, at der nu er faldet en aftale på plads, da det kommer til at gavne hele kommunen, siger Søren Steen Andersen, borgmester i Assens Kommune, i en pressemeddelelse.

For jorden, som Assens Kommune har købt, ligger side om side med det rekreative naturområde, Brylle Vandskov. Et området, der i sin tid blev skabt med henblik på at højne biodiversiteten, beskytte grundvandet og skabe gode friluftsmuligheder for lokalsamfundet. 

- Vi har fået en unik mulighed for over de næste mange år at udvikle et stort sammenhængende boligområde tæt på indkøbsmuligheder i et naturskønt område, der i forvejen er fyldt med liv og aktivitet. Brylle har en attraktiv beliggenhed med kun 16 km til Odense C og kun 8 km til afkørsel 52 Odense SV, siger borgmester Søren Steen Andersen videre.

Hvordan boligområdet helt præcist skal udvikles, hvilke boligformer der skal indgå, samt i hvilken takt udviklingen kommer til at foregå, er ikke afklaret endnu.

I dag bor der ifølge Danmarks Statistik omkring 1.300 personer i Brylle, som ligger i den østlige del af Assens Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079