23948sdkhjf

Hal, boliger og dagligvarebutik under samme tag

I en ny type partnerskab opføres en ny hal i Amager Øst. Københavns Kommune stiller byggegrund til rådighed for projektet, hvor O. Adsbøll & Sønner A/S rejser hele bygningen.
Fra 2015 bliver der plads til flere fodboldturneringer, gymnastikopvisninger og daglig motion i Amager Øst. Projektet for en ny hal, boliger og dagligvarebutik under samme tag på hjørnet af Parmagade og Amagerbrogade er nu på plads.

Hallen kommer til at ligge på første sal i det nye hus, hvor der også bliver plads til et aktivitetsrum og et rummeligt foyerområde. Oven over hallen er der boliger og i stueetagen dagligvarebutik. Bygningen er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter og forventes klar i 2015.

- Det er positivt, at der bliver plads til mere idræt i Amager Øst – og så med en god økonomi, fordi vi samtidig bygger boliger og plads til handel, siger overborgmester Frank Jensen og fortsætter:

- Hallen bliver en realitet gennem et helt nyt samarbejde mellem kommunen og private investorer. Det er godt, fordi københavnerne får rigtigt meget for pengene, og fordi vi forhåbentlig på den måde fremover kan bygge endnu flere aktivitetsrum i byen til glæde for unge og ældre.

Ny type partnerskab
Byggeriet sker i en ny type partnerskab: Københavns Kommune stiller byggegrund til rådighed for et projekt, hvor O. Adsbøll & Sønner rejser hele bygningen. Når byggeriet står færdigt, køber Københavns Kommune hallen af entreprenøren. I alt kommer hallen til at koste Københavns Kommune 30 mio. kr., hvilket er noget mindre end prisen for en hal af samme størrelse i sin egen bygning.

- Der er mangel på halkapacitet i hele byen, og jeg ved, at lokaludvalget og borgerne på Amager længe har kæmpet for en ny hal. Jeg skal være den første til at ønske dem tillykke med projektet. Jeg håber, at vi med dette projekt har skabt en ny model for byggeri i partnerskab med private, så vi også fremover sikrer flere faciliteter for pengene, siger Kultur- og Fritidsborgmester Pia Allerslev.

Formanden for Amager Øst Lokaludvalg, Ole Pedersen, har deltaget i bedømmelsesudvalget, der både har fokuseret på de funktionelle og de arkitektoniske elementer i oplægget til den nye hal.

Københavns Kommune og Amager Øst Lokaludvalg inviterer til orienteringsmøde om halprojektet og udviklingsmulighederne for området. Mødet holdes i Sundbyøster Skole den 10. april 2013 kl. 19.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094