23948sdkhjf

Jysk dørproducent løfter bundlinjen trods svære tider

Jeld-Wen Danmark holder fast i et solidt overskud, men milliardomsætningen falder

Den nordjyske dørproducent Jeld-Wen Danmark, som er at finde i Løgstør, holder fortsat gang i en milliardomsættende forretning.  

I 2023 formåede dørproducenten at lande et overskud på 35,1 mio. kr. efter skat mod 22,8 mio. kr. efter skat året før. 

Toplinjen faldt dog en smule sammenlignet med året før. Det blev til 1,11 mia. kr. i 2023 og 1,22 mia. kr. i 2022. 

Det fremgår af Jeld-Wen Danmarks seneste årsregnskab

Ledelsen skriver i regnskabet, at årets resultat anses for at være tilfredstillende. Ledelsen noterer, at den negative udvikling i omsætning skyldes markedsforholdene, som har udviklet sig mere negativt end forventet. 

Jeld-Wen Denmark står bag dørene, som bliver solgt under Swedoor-varemærket. Virksomheden er i dag ejet af den internationale koncern Jeld-Wen, der købte den nordjyske dørproducent i 2006, som på daværende tidspunkt var ejet af en kapitalfond og hed Vest-Wood. 

Udfordringer fra ustabil rente 

For det indeværende år regner ledelsen med, at resultatet vil ligge på linje eller falde svagt i forhold til resultatet fra 2023. Omsætningen forventes at falde med 10 pct., men det vil ikke påvirke resultatet på grund af diverse effektiviseringstiltag, virksomheden har foretaget.

Forklaringen bag den forventede udvikling er blandt andet at finde i renteniveauet og det lave niveau af hussalg i 2024: 

- Året 2024 tegner til at blive et udfordrende år for byggeindustrien, da markedet forventes at stagnere som følge af den ustabile rente og et forholdsvis lavt niveau af hussalg, som vil påvirke renoveringsmarkedet, skriver ledelsen i regnskabet og fortsætter: 

- Den øgede rente vil sandsynligvis ligeledes påvirke investeringsviljen og finansieringsmulighederne, hvilket kan bremse eller udskyde nye byggeprojekter. Samtidig forventes det, at større offentlige byggeprojekter vil være på lavere niveau end 2023, hvilket vil påvirke den generelle efterspørgsel efter byggematerialer. 

Fra Vest-Wood til Jeld-Wen

Dørproduktionen i Løgstør går tilbage til 1981, da Løgstør Møbel Design blev etableret

I 1986 blev Løgstør Møbel Design til Vest-Wood.

Virksomheden blev skabt af Ove Glerup, som i 1993 solgte sit livsværk gennem en børsnotering.

I 2002 blev Vest-Wood købt af kapitalfonde med Axcel i spidsen.

I 2006 blev Vest-Wood overtaget af amerikanske Jeld-Wen.

Børsnoterede Jeld-Wen er stiftet i Oregon USA i 1960 og er verdens største globale producent af døre og vinduer.

Det ovenstående kommer dog ikke alene til at have betydning for 2024 alene, ledelsen forventer også, at det kommer til at have en betydning for resultaterne i de kommende år, hvorfor virksomheden har tilpasset og effektiviseret yderligere. 

Mester Tidendes søstermedie Wood Supply har forsøgt at hente en uddybende kommentar på årsrapporten fra Jeld-Wen Danmark, men det har ikke kunnet lade sig gøre på nuværende tidspunkt.  

Se nøgletal for:
Læs mere om: Døre
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047