23948sdkhjf

Danmark får milliardstøtte til infrastruktur

Otte danske infrastrukturprojekter er tildelt støtte af EU

1,478 milliarder er på vej til dansk infrastruktur, og langt størstedelen går til et enkelt projekt. 

Det står klart, efter EU’s medlemslande i sidste uge godkendte Europa-Kommissionens indstilling til tildeling af støttemidler til europæiske transportinfrastrukturprojekter.

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

EU-midlerne kommer fra EU’s infrastrukturfond Connecting Europe Facility (CEF), der støtter anlæg af infrastrukturprojekter på det transeuropæiske transportnet (TEN-T). TEN-T har til formål at styrke det indre marked ved blandt andet at fjerne flaskehalse og fremme mere effektive, grænseoverskridende transportkorridorer.

Der har været stor konkurrence om EU-midlerne, hvor kun 94 ud af 296 ansøgninger er blevet godkendt til at modtage støtte. For danske projekter blev otte ud af 18 danske ansøgninger godkendt til støtte med et samlet beløb på omkring 1,478 milliarder kroner.

Der er imidlertid stor forskel på beløbsstørrelserne, og Femern Bælt-forbindelsen, der igen modtager CEF-midler, render med langt den største andel. Projektet er således tildelt omkring 1,188 mia. kr. i støtte til det videre arbejde med sænketunellen

Femern Bælt-forbindelsen modtager igen CEF-midler. Projektet tildeles ca. 1,188 milliarder kroner i støtte til det videre arbejde med anlæg af sænketunnellen, og det glæder transportminister Thomas Danielsen (V).

- At Femern Bælt-forbindelsen endnu engang modtager støtte understreger vigtigheden af forbindelsen. Tunnelen er vigtig både for Skandinavien og Centraleuropa, og støttemidlerne viser, at der er bred enighed om forbindelsens store betydning for det trans-europæiske transportnet - EU’s strategisk vigtigste transportinfrastruktur, udtaler transportministeren.

Udover Femern-projektet er der blandt andet uddelt støtte til projekter i Aarhus Havn og Fredericia Havn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063