23948sdkhjf

Rockwool nyder godt af brandvarm byggebranche og skruer op for forventningerne

Stenuldsgiganten Rockwool opjusterer sine forventninger til både omsætning og indtjening i 2021.

Tidligere sigtede koncernen mod en fremgang på 10-12 pct. i omsætningen. Nu hedder tallet 17 pct., og samtidig ventes en overskudsgrad på ”over 13 pct.” mod den tidligere udmelding på ”omkring 12 pct.”

Opjusteringen sker forud for Rockwool International A/S' halvårsregnskab, der præsenteres onsdag, og skyldes - skriver koncernen i en pressemeddelelse - et første halvår med høj aktivitet og stigende omsætningsvækst, og at markedsforholdene "forventes at forblive positive".

Fremgang på 35 pct.

Mens regnskabet formelt ikke er offentliggjort, løfter koncernen sløret for nogle af nøgletallene i sin fremgang.

Her er omsætningen i andet kvartal 2021 styrket med 35 pct. siden det coronaramte andet kvartal 2020 og når 778 mio. euro eller 5,8 mia. kr. For hele første halvår er omsætningen øget med 20 pct. til 1,4 mia. euro, cirka 10,8 mia. danske kr.

Driftsindtjeningen er samtidig steget med 46 pct. i første halvår til 201 mio. euro - 1,5 mia. kr - svarende til en overskudsgrad på 13,9 pct.

Mangel på materialer kan påvirke

Rockwool går imidlertid ikke fri af stigende priser på både energi og på råvarer, ligesom mangel på råvarer har potentiale til at sænke temperaturen i den byggeaktivitet, der har lagt grundlaget for mineraluldskæmpens fremgang:

- Vi ser en mulig risiko for at mangel på byggematerialer vil påvirke byggeaktiviteten i de kommende måneder, skriver ledelsen.

De stigende omkostninger forventer koncernen dog at kunne udligne via ”de annoncerede salgsprisstigninger for andet halvår samt forsatte produktivitetsforbedringer.”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078