23948sdkhjf

Arbejdsforhold på Femern-byggeri skal følges på klos hold: Opretter center imod social dumping

Der skal være langt tættere opsyn med arbejdsforholdene på anlægget af Fermern-forbindelsen.

Det er meldingen fra regeringen, som sammen med Femern A/S har aftalt at oprette et lokalt center ved byggeriet, som skal sikre, at arbejdsvilkårene holder sig inden for lovens rammer.

- Som beskæftigelsesminister har jeg selvfølgelig et skarpt fokus på retfærdige og trygge arbejdsvilkår. Derfor er jeg meget glad for, at der nu etableres et lokalt myndighedscenter ved Femern-byggeriet i Rødbyhavn, hvor Arbejdstilsynet og andre relevante myndigheder vil have mulighed for at sikre trygge arbejdsforhold for arbejderne på byggeriet, siger beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse.

Oprettelsen af centret sker blandt andet efter en sag i marts om manglende arbejdstilladelser hos 28 russiske søfolk på to slæbebåde, der var beskæftiget på byggeriet.

De 28 søfolk blev anholdt i en politiaktion, hvorefter de blev udvist og tiltalt for at arbejde illegalt i Danmark. Siden er søfolkene blevet frifundet i sagen, men det nye center skal arbejde for, at lignende sager undgås.

Ros fra 3F 

Hos Byggegruppen i 3F roses initiativet.

- Det er en god, proaktiv indsats. Vores erfaringer fra andre store byggerier som metroen, supersygehusene og Storstrømsbroen er, at der er behov for at have ressourcer tæt på byggepladsen, siger Claus von Elling, formand i Byggegruppen, til Fagbladet 3F.

Som arbejdet med at etablere forbindelsen over Femern Bælt er i gang, er stadigt flere danske og udenlandske arbejdstagere ansat på byggepladsen i Rødbyhavn.

Op til 3.000 mennesker vil ifølge Sund og Bælt være direkte beskæftiget med at bygge tunnelen, og Femern-byggeriet ventes at skabe op til 42.000 årsværk, fremgår af en analyse fra Cowi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094