23948sdkhjf

Orbicon vender minus til plus

Efter nogle magre år er der atter sorte tal på bundlinjen og grundlag for fremtidig vækst.
Trods en nedgang i omsætningen fra 410 til 390 mio. kr. lykkedes det for Orbicon at forbedre bundlinjen med hele 35 mio. kr. i 2011.

- Orbicons resultat for 2011 er på 10,4 mio. kr. Resultatet er bedre end forventet og indikerer, at vi nu er på rette vej. Det betyder, at der er ro på, og selskabet i højere grad kan fokusere på udvikling og vækst i stedet for tilpasning, udtaler bestyrelsesformand Ove Kloch.

Medarbejderstaben er løbende blevet reduceret, og virksomheden har i dag 430 medarbejdere. Alt sammen har det været nødvendigt for at vende forrige års massive underskud til et overskud.

Fremgang på flere fronter
Byggeområdet har haft den relativt største resultatfremgang, og arbejdet med blandt andet den nye FN-by i København, parkeringshuse i Ørestad og renovering af det næsten 1.000 lejligheder store almennyttige boligbyggeri Ladegårdsparken i Holbæk, er blandt de opgaver, der har fyldt i ordrebogen

Virksomhedens største samlede resultatbidrag kommer dog fra forsynings- og anlægsområdet, som er godt i gang med bl.a. klimatilpasning og kloakrenovering for kommunerne.

- Endelig må vi konstatere, at miljøområdet har leveret årets bedste resultat. Vi har haft travlt med blandt andet VVM-undersøgelse på Femern Forbindelsen og miljøundersøgelser på råstofprojekter i Grønland, og inden for jordforurening har vi afsluttet flere store udviklingsprojekter og har fået mange nye opgaver i forbindelse med bl.a. byggeprojekter, fortæller adm. direktør Jesper Nybo Andersen.

Det grønlandske marked i udvikling
Orbicon har arbejdet i Grønland gennem årtier, og i takt med øget aktivitet etablerede virksomheden i august måned et kontor i Nuuk gennem datterselskabet Orbicon Grønland.

- Der er en rivende udvikling i gang i Grønland – en udvikling vi med vores mange aktiviteter i Grønland har kunnet mærke. Det var oplagt for os at skabe lokale arbejdspladser, som både bidrager til udviklingen af det grønlandske samfund, og sikre det utroligt vigtige lokalkendskab og den lokale forankring af projekterne. Med den lokale tilstedeværelse er vi endnu tættere på vores kunder i Grønland, siger Jesper Nybo Andersen.

Forventninger til fremtiden
- Vi har en klar forventning om, at resultatet for 2012 bliver endnu bedre. Orbicon startede året med at investere i managementvirksomheden Pluss Leadership, og vi købte derefter ingeniørvirksomheden Arccon.

- Købet skal ses i sammenhæng med vores satsning på infrastrukturområdets nationale og internationale vækst. Der sker meget i rådgivningsverdenen i disse år, og Orbicon agter at tage aktivt del i den strukturtilpasning, som foregår dels gennem organisk vækst og dels gennem fortsatte opkøbsinitiativer, slutter Jesper Nybo Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093