23948sdkhjf

PLH skal tegne nyt DSV-domicil

Godt 700 medarbejdere flytter i slutningen af 2013 ind i et stort nybyggeri i Hedehusene. PLH er netop blevet udpeget som arkitekt på projektet.
PLH har vundet konkurrencen om et nyt globalt hovedsæde samt distributionscentral for transport- og logistik virksomheden DSV i Hedehusene.

Domicilet på 13.000 m² er disponeret i fire etager omkring et atrium med reception, omklædning, mødecenter og kantine i stueplan og arbejdspladser i åbne kontorer på de øvrige etager.

- Det er et kompakt atriumhus uden ’leftovers’ eller kedelige zoner, så de godt 700 medarbejdere kommer til at arbejde i et lyst og varieret hus med tæt kontakt til hinanden og udearealerne, siger Søren Mølbak, partner hos PLH.

Stor terminalbygning i tilknytning til hovedsædet
I stueplan er kantinen indrettet med spisepladser til +300 personer og adskilt mod atriet af en glasvæg, der kan foldes op så hele rummet kan bruges til store firma-events. Fra kantinen er der direkte udgang til en stor terrasse, så frokosten i godt vejr kan nydes udendørs.

Atriumhuset er indrettet i åbne kontorer med arbejdspladserne disponeret i bordgrupper af 2-8 medarbejdere. Tæt på arbejdspladserne er der fællesfaciliteter som flexrum, caféer, terrasser, kopirum, toiletter og garderobe.

I tilknytning til administrationsbygningen skal der desuden opføres en terminalbygning på 15.000 m² til omlastning af gods. Bygningerne forbindes med en gangbro.

Flere ’grønne’ tiltag med i planerne
Vinderprojektet lægger desuden op til at indarbejde en række bæredygtige tiltag i projektet. På terminalbygningen kan et solcelleanlæg i kombination med et sedumtag både levere strøm til gaffeltrucks og nedbringe energiforbruget til opvarmning af bygningen, samt medvirke til at reducere CO2-udslippet.

Facaden er udformet som en intelligent kontrolleret klima- og lysskærm, der sikrer et højt daglysindtag dybt ind i huset.

Både hovedsædet og distributionscentralen forventes at stå færdigt i slutningen af 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093