23948sdkhjf

Havnefront i Middelfart modtager Dansk Byplanpris

Middelfart kommune vandt årets Byplanprisen 2011 for havnefronten, som viser at klare politiske visioner forenet med et konstruktivt samarbejde med private investorer og foreninger kan skabe et positivt resultat.
Ved det Danske Byplanmøde i Aalborg den 6. oktober gik Byplanprisen 2011 til Middelfart Kommune.

Prisen gik til omdannelsen af havneområdet i Middelfart, som betegnes som et eksempel på en meget målrettet planlægning. Som i mange andre byer stod man med en erhvervshavn, der var for lille og urentabel.

De centralt beliggende arealer skulle derfor benyttes til andet formål, og i Middelfart lagde man fra starten vægt på at skabe liv på havnen, og man har gennem hele forløbet holdt fast i, at man ønskede en blanding af forskellige byfunktioner.

Aktivt samarbejde med lokale aktører
Middelfart kommune lægger ikke bare planer. De arbejder også aktivt for at få dem ført ud i livet. Kommunen havde for eksempel behov for et bibliotek, men ville gerne have flere funktioner ned på havnen. Derfor etablerede man et Offentligt Privat Partnerskab - blandt andet med den lokale bank - og i dag rummer ’Kulturøen’ biograf, turisbureau, restaurant og foredragssal.

Stedet, har skabt offentlig tilgængelighed og liv på havnen, der tidligere var en afspærret erhvervshavn. På den måde er der sket et kæmpe løft til hele byen. Et andet samarbejde, der skal nævnes er samarbejdet med Lillebæltværftet, som har eksisteret i 150 år.

Havnepromenaden består foruden Kulturøen af en lystbådehavn, boliger og erhverv. Der blev bygget 30 private boliger på de attraktive grunde, og i et tæt samarbejde med bygherren blev de omkringliggende udearealer sat i stand. Der blev plads til en cafe, volleyballbane og en vandtrappe. Resultatet er blevet en transparent havnefront, med blandet bebyggelse, rekreative funktioner og parkering i kælder.

De nominerede var
De to øvrige nominerede var Thisted Kommune og Ringby – Letbanesamarbejdet ved Region Hovedstaden, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Herlev, Glostrup, Hvidovre, Rødovre, Brøndby, Ishøj, Vallensbæk, Albertslund Kommuner samt Transportministeriet og Naturstyrelsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094