23948sdkhjf

Bygger transportabel kontorblok i tre etager

Med inspiration fra den maritime industri har et finsk firma formået at bygge en tre-etagers kontorblok på et værft og sejle den på plads bagefter.
En 33 meter lang, 12 meter høj og 220 tons tung kontorbygning rullede i torsdags ud af en stor hal på Turku-skibsværftet i Finland. Det skriver ing.dk.

Bag byggeriet står finske Neapo, der ifølge ing.dk er de første til at bygge så stor en bygning indendørs og efterfølgende flytte den.

Normalt bygger Neapo i moduler, som samles på byggepladsen. Men denne kontorbygning skulle ligge på en havn, og derfor var det muligt at samle hele bygningen indendørs og derefter sejle den på plads, skriver ing.dk.

Byggesystemet, en sandwichkonstruktion af stål med en bikubestruktureret kerne, blev oprindeligt udviklet til indretning på skibe af Neapos moderselskab Shippax. Med fondsstøtte i ryggen lykkedes det imidlertid efterfølgende at tilpasse systemet, så det lever op til kravene til almindeligt byggeri.

Herefter blev Neapo stiftet, og selskabet har i sin fireårige levetid bygget bl.a. elevatorskakte, trappetårne, tagboliger og modulbyggeri med afsæt i sit byggesystem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094