Bygningsstyrelsen jagter nye totalrådgivere
"Et tættere og mere strategisk samarbejde med rådgiverne".
Det er målet for Bygningsstyrelsen, som nu udbyder en ny rammeaftale for totalrådgivning.
Til forskel fra hidtil vil den nye rammeaftale både omfatte kontor- og universitetsbyggeri – med delaftaler for henholdsvis Jylland, Fyn+Sjælland+Øer samt Københavnsområdet.
Og som noget nyt vil Bygningsstyrelsen indføre direkte tildeling via delaftalerne for opgaver med rådgiverhonorar op til 3,5 mio. kroner.
Overstiger honoraret dette beløb, skal opgaven i miniudbud blandt de tre rådgivere.
- Det betyder, at vi på de mindre opgaver kan gå direkte i gang uden at involvere andre end den rådgiver, der skal udføre opgaven. Det er både til fordel for os, for vores rådgivere og for vores kunder, at vi ikke hver gang skal ud i et miniudbud, hvad vi ellers hidtil har praktiseret, siger arkitekt Lone Køhler fra Bygningsstyrelsen til Licitationen – Byggeriets Dagblad.
Hun forklarer, at et fokus har været at skære ned på antallet af samarbejdspartnere og samle alle opgaver under én totalrådgiveraftale. Således vil Bygningsstyrelsen med den nye aftale stå med blot tre kontraktholdere på totalrådgiverområdet.
Et andet vigtigt fokus er fleksibilitet. Aftalen åbner nemlig op for, at rådgiverens rolle kan ændre sig undervejs i projektet, hvis Bygningsstyrelsen eksempelvis beslutter at udbyde entreprisen tidligt for at inddrage entreprenørerne i projekteringen.
- På den måde er vi ikke låst fast i en gammeldags opfattelse af bestemte entrepriseformer, men har en langt bredere palette af muligheder, der kan tilpasses til det konkrete projekt, forklarer direktør Rasmus Brandt Lassen fra Bygningsstyrelsen.
Der er frist for at ansøge om prækvalifikation tirsdag den 18. december 2018 klokken 10. Bygningsstyrelsen forventer at indgå kontrakter i juli 2019.
Læs mere om rammeaftalen under Udbud