23948sdkhjf

Skou Gruppen igangsætter ombygning i Hillerød

En af byens ældste skoler skal være topmoderne.
Et mangeårigt ønske bliver til virkelighed, når Hillerød Vest Skolen, afd. Ålholm med indgangen til 2019 kan byde elever og personale inden for i nye, tidssvarende og multifunktionelle rammer.

Det er entreprenørvirksomheden Skou Gruppen, der skal forestå ombygningen i samarbejde med totalrådgiver BBP Arkitekter og underrådgiver Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.

Et inspirerende miljø
Skolen skal være i drift under hele ombygningen. Byggeprocessen er derfor opdelt i etaper for at genere brugerne mindst muligt.

I første etape, der netop er begyndt og varer frem til starten af 2017, etablerer Skou Gruppen personalerum og undervisningslokaler for elever med særlige behov. For disse børn bliver der skabt mere intime rammer i indretningen af mindre, men lyse lokaler efter ønsker fra skolens personale.

Gennemgående for hele ombygningen er multifunktionelle, åbne og flydende arealer.

- Visionen er at skabe et sundt og inspirerende miljø for skolens brugere og gæster. Vi skaber et afklaret og nærværende miljø præget af lys og luftighed, som er bygget af gode, sunde og robuste materialer, siger Hannibal Hink fra BBP Arkitekter.

Det kommer især til udtryk i anden etape, hvor hovedbygningen står for tur. Det er den store del af ombygningen, som foregår fra 2017-18.

- Vi laver blandt andet et fælles samlende ’læringstorv’ med en amfitrappe i træ, hvor der er plads til 70 siddende personer. Tanken er at skabe et venligt og imødekommende sted for ophold og læring, så undervisningen kan gennemføres på nye måder og på tværs. På torvet etableres også fleksible og uformelle arbejdsoaser for at imødekomme moderne læringsformer, fortæller Hannibal Hink.

De åbne rammer kommer også til at afspejle de nye klasselokaler, som bliver større og mere tidssvarende. Der etableres eksempelvis glasdøre for at skabe en flydende overgang til torvet, mere transparens og lys.

Indeklima og trivsel
Med nedrivningen af en masse tunge mure bliver det et farvel til lange snævre og mørke gange. Det gør sig også gældende i den tredje og sidste etape, hvor der fjernes vægge og elementer for at skabe mere luft og plads til kommunikation på tværs af klasselokalerne i den bygning, hvor der allerede i dag er etableret nyere og større klasselokaler end i de øvrige bygninger.

Forud for hver af de tre etaper bliver der foretaget en omfattende miljøsanering for miljø- og sundhedsskadelige stoffer.

- Det har været væsentligt at etablere et sundt indeklima i forbindelse med renoveringen, da det er essentielt for elevernes indlæringspotentiale og velbefindende og giver skolens brugere forbedrede arbejdsforhold, siger Hannibal Hink.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079