23948sdkhjf

MT Højgaard med i svensk milliardprojekt

Vinder entreprise på ny bro i Gøteborg.
Göteborg Stad Trafikkontoret har udpeget MT Højgaard som vinder i et joint venture med Skanska til at opføre Hisingsbron, der er en løftebro, som skal forbinde det centrale Göteborg med Hisingen.

Broen skal stå færdig medio 2022 og omfatter bil- og sporvognstrafik samt en tilhørende cykel- og gangsti.

MT Højgaards andel af kontrakten udgør 30 procent, svarende til godt 464 millioner kroner. Den danske entreprenørkoncern skal producere og installere broens stålarbejde og mekanik. Stålarbejdet omfatter blandt andet overbygning og pyloner.

Ud over prisen har bygherren lagt vægt på de tilbudte tekniske løsninger, udførelsen, tidsplanen og sikkerheden. MT Højgaard kan her drage fordel af en omfattende erfaring med talrige broprojekter i både Danmark og udlandet.

- Jeg er glad for, at vi med vores mangeårige erfaring med at opføre stålbroer er blevet udpeget til at være med til at sikre bygherren en solid løsning på dette komplekse projekt. Det understreger endnu engang MT Højgaards kompetencer og konkurrenceevne, siger Esper Christophersen, divisionsdirektør i MT Højgaard.

Kontrakten har en samlet værdi af 1,97 milliarder svenske kroner. Foruden løftebroen omfatter projektet også en såkaldt kollektiv trafikbro udført i stål samt nedrivning af den gamle bro over Göta Älv, der har betjent trafikken over floden siden 1939.

Hisingsbron er designet af danske Dissing+Weitling, som vandt projektkonkurrencen i slutningen af 2013 i samarbejde med ingeniørfirmaerne ELU, Sverige, og Leonhardt, Andrä und Partner, Tyskland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096