23948sdkhjf

Elektrikere har fuld gang i beskæftigelsen

Selvom "fuld beskæftigelse" lyder som et fjernt ekko fra jobfesten for ti år siden, er det lige præcis dét, der er tale om for elektrikerne i dag.
Ledigheden er skruet helt i bund blandt elektrikere. Kun 1,18 procent stod uden arbejde i juli, viser den seneste opgørelse fra elektrikernes a-kasse, skriver Avisen.dk.

Den slags tal glæder Jørgen Juul Rasmussen. Han er nemlig formand for omkring 30.000 elektrikere i Dansk El-Forbund.

- At vores medlemmer kan få arbejde er jo noget af det allervigtigste for et fagligt fællesskab som vores. Så det er jo en rigtig god nyhed, som forhåbentlig betyder, at vores medlemmer også kan få nogle job, de synes er spændende, siger Jørgen Juul Rasmussen til Avisen.dk.

Selvom meget tyder på, der vil mangle elektrikerhænder, peger El-Forbundets målere dog ikke på nogen løneksplosion.

- Min erfaring er ikke nødvendigvis, at det betyder så voldsomt meget for lønnen. Men det gør selvfølgelig, at man har lidt mere at spille på, når man skal forhandle løn eller diskutere ansættelsesforholdet, siger formand Jørgen Juul Rasmussen til Avisen.dk.

Allerbedst så det ud i 2007, hvor kun 0,5 procent af a-kassens medlemmer intet arbejde havde. Men da finanskrisen kom buldrende, blev der slukket for mange arbejdspladser i byggeriet, så i alt 7,0 procent af elektrikerne var ledige i 2011. Men der var lys for enden af tunnelen, og nu er udviklingen vendt igen.

Mens det lave antal ledige er godt for elektrikerne, kan det være en udfordring for virksomhederne. Det forklarer Tina Voldby, som er underdirektør i foreningen Tekniq, der organiserer installatører i el- og vvs-branchen.

- Det er klart, at når ledigheden er så lav, så begynder vores virksomheder også at mærke, at det er svært at rekruttere arbejdskraft. Det mærker virksomhederne, og nogle må også sige nej til ordrer. Det er selvfølgelig alvorligt. Men det er stadig på et niveau, hvor de fleste mener, at det er til at håndtere, forklarer Tina Voldby til Avisen.dk.

Derfor forventer hun heller ikke, vi vil se samme situation som for 10 år siden, hvor boligejerne måtte vente i evigheder på en håndværker, som var dyrere end nogensinde før.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094