23948sdkhjf

Installatører dropper AMU-kurser

Udviklingen ærgrer branchedirektør.
Private kursusudbydere har overhalet de offentlige AMU-kurser, når danske installationsvirksomheder efteruddanner deres medarbejdere.

Det viser en undersøgelse fra brancheorganisationen Tekniq.

I undersøgelsen tilkendegiver blot 34 procent af virksomhederne, at de inden for de seneste tre år har benyttet offentligt udbudte AMU-kurser, mens hele 62 procent i samme periode har benyttet private udbydere. Derudover har 28 procent benyttet virksomhedens interne kurser, mens 33 procent har gjort brug af anden efteruddannelse – som fx moduler på erhvervsakademier eller Tekniqs egne kurser.

Ærgerlig udvikling
Dermed fortsætter udviklingen fra de seneste fem år, hvor AMU-kurserne fylder stadig mindre i det samlede billede, når installationsvirksomhederne efteruddanner deres medarbejdere. Det understreges også af officielle tal fra Ministeriet for Børn, Ligestilling og Undervisning, som viser, at installationsbranchens AMU-aktivitet er den laveste i 10 år.

- Udmeldingerne fra vore medlemsvirksomheder viser meget tydeligt, at virksomhederne fravælger AMU, når de oplever, at skolerne ikke udbyder de relevante AMU-kurser, eller at kurserne konstant aflyses, konstaterer Tina Voldby, underdirektør i Tekniq.

Installationsbranchens brug af AMU har traditionelt været meget stort, og ifølge Tima Voldby har virksomhederne generelt været meget tilfredse med kvaliteten på erhvervsskolerne.

- Derfor er det også ærgerligt at se, at kunderne rykker over til de private udbydere – vel og mærke for at tage kurser, som også kunne udbydes af erhvervsskolerne, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093