23948sdkhjf

Tyndpladen skal frem i rampelyset

Arkitekturpris retter fokus mod et lidt overset byggemateriale.
Torsdag den 1. september udløber fristen for at indstille projekter til Tyndpladegruppens Arkitekturpris, som i år uddeles for femte gang.

Ifølge arkitekt, professor og studieleder ved Kunstakademiets Arkitektskole, Jan Søndergaard er tyndpladen fantastisk velegnet til at skabe form, og den har potentiale til at løse mange praktiske sider af et byggeri.

Trods stigende interesse og udbredelse de senere år er det et potentiale, som det imidlertid endnu ikke helt er lykkedes at forløse.

- Trods rige anvendelsesmuligheder for tyndplader er materialet en smule overset, og tyndplader som facademateriale er noget, danske arkitekter sagtens kan gøre meget mere ved, siger Jan Søndergaard.

Det skal Tyndpladegruppens Arkitekturpris være med til at ændre på. Spændvidden i tyndpladens anvendelsesmuligheder og originale eksempler på materialets arkitektoniske udtryksmuligheder er bredt belyst i de fire projekter, der hidtil er blevet præmieret.

Holscher Arkitekter vandt den første udgave af prisen tilbage i 2007 for et infill-hus i Stokhusgade. To år senere fulgte i 2009 – ret så utraditionelt – et landbrugsbyggeri i Veksø, tegnet af Karlsson Arkitekter, mens Aaart vandt for Kulturværftet i Helsingør i 2011. Senest, i 2013, gik hæderen og pengene til BBP Arkitekter for et erhvervsbyggeri, opført blandt gamle borgerhuse i Toldbodgade i København.

Det er ikke mængden af tyndplade, der er afgørende for at vinde prisen. Præfabrikerede tyndplader skal blot indgå som det overvejende i den del af den arkitektur, der ligger til grund for indstillingen. Ligeledes er det et krav, at det nominerede projekt er opført i Danmark og færdiggjort i perioden fra 1. marts 2013 og frem til indstillingsfristen den 1. september 2016.

Tyndpladegruppens Arkitekturpris udgør 100.000 kroner. Indstilling indsendes senest den 1. september 2016 til dsi@steelinfo.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094