23948sdkhjf

600 'små og smarte' boliger i København

Tre boligorganisationer får grønt lys til nyt, billigt byggekoncept.
Kompakte og funktionelle boliger, der sparer på kvadratmeterne, men som samtidig kan indrettes fleksibelt og med plads til fællesskab. Boliger der er til at betale for københavnere med almindelige indkomster. Boliger, der nemt kan indpasses i byen.

Det er grundtankerne bag det nye boligkoncept ”Almene Storbyboliger – Småt og Smart”, som er udviklet af boligorganisationerne AAB, Lejerbo og FSB i samarbejde med Rubow Arkitekter.

Konceptet blev præsenteret for første gang i efteråret 2015 og er siden blevet tilpasset. Nu har Københavns Kommune givet sin endelige godkendelse, og de første byggerier kan snart sættes i gang.

Processen med tidlig inddragelse af totalentreprenør er således indledt, og i løbet af efteråret kendes navnet på den entreprenør, der skal være med til at ’oversætte’ konceptet og gennemføre de konkrete boligprojekter.

- Vi arbejder med helt standardiserede bygge- og konstruktionsprincipper, der sikrer en meget rationel opførelse af boligerne. Det er med til at holde både prisen og tidsforbruget nede på et minimum, sagde Lejerbos administrerende direktør Palle Adamsen, da det første konceptoplæg blev præsenteret i oktober.

’Småt og Smart’ er først og fremmest et fleksibelt koncept. Boligerne bygges op om en ’smartzone’, der samler bad, garderobe, entre og køkken langs boligens mørke side. Det skærer gangarealet væk. Boligerne bliver dermed mindre og huslejen lavere.

Konceptet er tænkt som et modulsystem, så den enkelte bolig kan indrettes efter beboerens behov. En familie har eksempelvis andre behov end den enlige ældre, to unge studerende eller den enlige far med weekendbørn. Konceptet er ligeledes udviklet med den vision, at fremtidens ’storbyliv’ stiller nye krav til boligen, og at beboerne bruger mere tid i byens rum.

Boligerne kan indpasses bredt i København og kan både indgå i byudviklingsområder eller udnytte restarealer i den tætte by. Konstruktionsprincippet og facadesystemet er fleksibelt, så byggeriet af de nye storbyboliger arkitektonisk kan tilpasses de konkrete lokalplaner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078