23948sdkhjf

325.008 digitale byggeklodser er rejst i Valby

Campus Carlsberg afleveret – før tid og til prisen.
Efter tre års byggeri kan NCC aflevere en stor del af det, virksomheden selv betegner som Danmarks største totalentreprise.

Det i alt 100.000 kvadratmeter store byggeri i Carlsberg Byen inkluderer et 56.000 kvadratmeter campus for Professionshøjskolen UCC, der nu står nu færdigt.

Dermed kan mere end 10.000 studerende se frem til at få deres daglige gang på skolens område efter sommerferien og bringe liv til den nye bydel.

- Vi er utroligt stolte over, at vi nu kan aflevere et af Københavns mest markante byggerier i nyere tid. Carlsberg Byen bliver en mangfoldig bydel med blandede byggerier og mange funktioner. Vi har været med til at skabe nogle fantastisk gode rammer for mange menneskers hverdag, siger Erling Thygesen, der er projektdirektør for Byggeafsnit 8 i Carlsberg Byen.

Arealerne til UCC er afleveret cirka to uger før det kontraktuelle afleveringstidspunkt, ligesom 32 boliger, erhvervslokaler og detailbutikker er afleveret 3½ måneder før tid.

En del af forklaringen er, at der har været anvendt digitale redskaber i et hidtil uset omfang. Den digitale indsats fra mere end 100 ingeniører, 50 arkitekter og 29 ugentlige digitale fagmodeller har NCC koordineret, så den digitale model med i alt 325.008 digitale byggeklodser er blevet valid og en værdifuld platform at bygge ud fra.

- Den digitale indsats har bidraget til, at vi har fået et værdifuldt overblik og en solid forståelse for projektets kompleksitet. Vi har styret udenom fejl og optimeret projektet ved først at gennemarbejde det virtuelt. Det har i sidste ende gjort, at vi har afleveret før tid og til bygherrens budget, siger Erling Thygesen.

Når NCC har haft mulighed for at udnytte den digitale platform, skyldes det et godt samarbejde med Rambøll, der har stået for IKT-ledelsen af projektet. I fællesskab har man sørget for, at den digitale indsats har været så kvalificeret og struktureret, så rådgiverteamet og NCC kunne understøtte projekteringen og produktionen af byggeriet.

Med afleveringen af UCC’s uddannelsescampus og de omkringliggende områder er næste skridt for NCC at aflevere det 100 meter høje Bohrs Tårn med 88 lejligheder, der skal stå færdigt sommeren 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14