23948sdkhjf

Grønt lys til 500 nye boliger

Stor udstykning på vej i Lille Dalby Bakker ved Hedensted.
Om cirka halvandet år vil de første af flere hundrede boliger blive opført sydøst for Hedensted.

Mandag gav Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi i Hedensted Kommune grønt lys til udviklingen af boligområdet Lille Dalby Bakker. Udstykningen er den største i Hedensted de seneste ti år.

Det nye boligområde vil efter planen komme til at rumme 400-500 parcelhuse, rækkehuse og etageboliger. Variationen i boligtyper skal være med til at sikre, at området tiltrækker forskellige mennesker.

Området har et areal på cirka 76 hektar og ligger tæt på Hedensted bymidte med kort afstand til daginstitution, skole og indkøbsmuligheder. Samtidig bliver det del af et sammenhængende, smukt naturområde umiddelbart øst for golfbanen.

Bag udstykningen i Lille Dalby Bakker står gårdejer Just Kristensen fra Stouby, der ejer størstedelen af jorden i området. Med i projektet er desuden Rum Arkitekter og Land & Plan.

- Der har været tale om et perfekt samarbejde med kommunen. En hurtig og effektiv sagsbehandling, og nu ser jeg frem til, at vi kan komme i gang med den første udstykning tæt på børnehaven i området, siger Just Kristensen.

Der skal i løbet af det kommende år udvikles en rammelokalplan for hele området, og der vil herefter løbende blive udarbejdet lokalplaner for de enkelte områder, som herved overføres til byzone med efterfølgende byggemodning.

Det forventes, at der allerede i rammelokalplanen vil indgå en byggeretsgivende lokalplan for den nordlige del af området.

Lille Dalby Bakker vil blive udformet som en kombination af boligklynger og grønne kiler, der går på tværs af bebyggelsen. Det vil skabe rekreative forbindelser til gavn for både beboerne i området og Hedensted by.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094