23948sdkhjf

Korte kurser giver nu adgang til kabelarbejde

AMU-kurser baner vej for, at håndværkere kan lave mindre kabelarbejde.
Engang var det kun elektrikere, der måtte trække ledninger og kabler, men sådan er det ikke længere.

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har godkendt en række AMU-kurser, der giver tømrere, murere, automekanikere, smede og flere andre faglærte mulighed for at trække kabler.

Dette er et af elementer i den nye autorisationslov fra 2014, der også gør det muligt for virksomheder at opnå delautorisation og dermed også bedre muligheder for at specialisere sig i dele af det autorisationsbelagte område.

- Det er virkelig gode nyheder, at de nye AMU-kurser endelig er blevet godkendt. Det åbner nye mere fleksible forretningsmodeller for private virksomheder, som fremover vil kunne udføre mere samlede opgaver. Samtidig giver det flere virksomheder - herunder mindre og mellemstore virksomheder - mulighed for at have en medarbejderstab med bredere kompetencer, siger branchedirektør i DI Byg, Elly Kjems Hove.

Tidligere var det nødvendigt med en fuld autorisation som el-installatør for at trække kabler, men nu er det muligt for forskellige typer af faglærte at gennemføre og bestå tre nye særligt tilrettelagte AMU-forløb, der er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen.

Disse AMU-kurser udbydes over hele landet og kan afvikles på virksomheden. Alt afhængig af hvor meget relevant erfaring den faglærte har, varer kurserne fra 10 til 33 dage. Alle skal igennem:

• Kabelmontage – tækning, fastgørelse med nummer 48261 (2 dage)

• Kabelmontør – overdragelse med nummer 48262 (8 dage)

AMU-kurserne koster kr. 110 per deltager per dag. Der kan søges VEU-godtgørelse, der svarer til kr. 669 per deltager per dag. Der er endvidere mulighed for at søge befordringsgodtgørelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125