23948sdkhjf

12 etager med boliger i Frederikshavn

Entreprenørfirmaet Arne Andersen, Vrå er med i boligprojekt med næsten 200 lejligheder.
- Havudsigt går aldrig af mode, siger Jens Otto Stavad.

Han ejer sammen med entreprenør Arne Andersen, Vrå, selskabet Beach House A/S, som sammen med Boligselskabet Nordjylland vil opføre et 12 etagers punkthus ved Apholmenvej i Frederikshavn. Huset får havudsigt fra alle etager, for nederste plan benyttes til depotrum.

Højhuset med 48 lejligheder bliver det første af fire. Beach House vil senere opføre yderligere tre tilsvarende, siger Jens Otto Stavad.

Punkthusene placeres midt i det område, hvor feriebyen Palm City var skitseret. For et par år siden ophævede kommunen hotelpligten på området og åbnede mulighed for at konvertere ferie-højhuse til helårs ditto.

Løftestang
Jens Otto Stavad ser samarbejdet med Boligselskabet Nordjylland som en løftestang for finansieringen og dermed for at komme hurtigt i gang med byggeriet.

- I stedet for at sælge lejlighederne på forhånd kan vi begynde at bygge med det samme og give en fast indflytningsdato. Et flertal i økonomiudvalget i Frederikshavn har netop nikket ja til den almene del af byggeriet. Ida Skov (Enh.) tog forbehold.

Der bliver tre typer almene boliger på 87, 104 og 106 kvm., mens Beach House lejlighederne bliver på 135 kvm.

Byggestart er planlagt til foråret 2017.

Ny spiller i Frederikshavn
Boligselskabet Nordjylland har p.t. ingen lejligheder i Frederikshavn, men en del i Sæby og i flere af kommunens oplandsbyer.

Direktør Bendix Jensen, Boligselskabet Nordjylland, fortæller, at selskabet i forvejen arbejder sammen med entreprenør Arne Andersen bl. a. om et byggeri i Brønderslev, og at det var ham der udkastede ideen om et fælles projekt i Frederikshavn.

Selskabet har lejligheder i blandede privat/almene ejendomme i flere byer, ofte med private penthouselejligheder øverst.

- Det nye er, at vi her blander vi lejlighederne vertikalt, siger Bendix Jensen.

Fredericia skræmmeeksemplet
Han ønsker ikke at oplyse, om han været i dialog med boligforeningerne i Frederikshavn om nybyggeriet.

Frederikshavn Boligforening er involveret i planer om et lignende højhusbyggeri ved Søsportshavnen i Frederikshavn.

Jens Otto Stavad mener, der er plads til begge projekter i en by af Frederikshavns størrelse.

- Der mangler lejeboliger og med havneudvidelsen bliver efterspørgslen større, siger han.

- Det skulle nødigt gå som i Fredericia, hvor tilflyttere ikke kunne finde boliger, da byens havn blev udvidet, og i stedet bosatte sig i Kolding

En gennemsnitlig lejlighed på 99 kvm. i Boligselskabet Nordjyllands del af højhuset på Apholmen kommer til at koste 7235 kr. pr. måned.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094