23948sdkhjf

Hovedstaden sidder på de store udbud

Samtidig har de private bygherrer skruet op for investeringerne, viser ny opgørelse.
De store udbud samler sig i stigende grad i Region Hovedstaden, og regionen tegner sig for hele 54 procent. af de store udbud de kommende 12 måneder mod kun 47 procent i februar.

Det ser nye tal fra Byggepipeline.dk, som giver overblik over store byggeprojekter til over 50 mio. kroner.

Det betyder samtidig tilbagegang for de store byggeprojekter i Region Midtjylland, som de næste 12 måneder blot sidder på 18 procent af de store udbud mod 24 procent procent i februar. Regionen er fortsat den næststørste, når man kigger på værdien af de store udbud. Herefter følger Region Syddanmark, Region Sjælland og til sidst Region Nordjylland.

Store projekter for 66 milliarder
Samlet set vil der være færre store projekter de kommende 12 måneder sammenlignet med den foregående 12 måneders-periode.

Det fortæller adm. direktør Jens Slott Johansen fra Byggefakta, som driver Byggepipeline.dk i samarbejde med Bygherreforeningen, Bygningsstyrelsen og Realdania.

- Den nye pipeline indeholder i alt 419 projekter med byggestart de kommende 12 måneder. Det svarer til projekter til en samlet værdi på knap 66 mia. kr. Dermed er vi tilbage på nogenlunde samme niveau, som vi så på pipelinelisten tilbage i august 2015, siger Jens Slott Johansen.

To tredjedele er privat
Der er samtidig sket en forskydning inden for bygherretyper det seneste halve år. Det er især de private bygherrer, der har skruet op for investeringerne, mens regionernes andel af de store projekter er faldet, når vi sammenligner med 2015.

Ifølge byggepipeline.dk sidder de private bygherrer nu på 66 procent af de store udbud de kommende 12 måneder. Til sammenligning var det tal kun 54 procent i august 2015. De almene boligselskaber ligger på andenpladsen med 20 procent og holder dermed et nogenlunde stabilt niveau procentvis, når man sammenligner med de seneste pipelinelister.

Derimod er regionerne gået tilbage. Hvor de i august 2015 sad på 15 procent af de store udbud, er de nu helt nede på 5 procent, når vi kigger 12 måneder frem.

- Det er godt nyt for branchen generelt, at vi kan se, at de private bygherrer øger deres investeringer. Det er dog vigtigt at være opmærksom på risikoen for lokale kapacitetsudfordringer i de store byer. Hospitalsbyggerierne kommer lidt i perioder, så det interessante er bevægelsen på det private marked, hvor de private bygherrer udnytter den ekstra kapacitet, som følger af den faldende offentlige aktivitet, siger direktør i Bygherreforeningen, Henrik L. Bang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094