23948sdkhjf

Rambøll vinder international lyspris

Dansk gavl-projekt kom i fornemt selskab under IALD International Lighting Design Awards i San Diego.
På lang afstand ligner gavlen på Gadekærvej i Valby tilfældige ordstillinger, men ved nærmere eftersyn udtrykker den nogle af beboernes inderste tanker og drømme.

Den kreative kunstgavl har nu vundet den internationale lyspris; ”Special Citation”, der betragtes som en af de mest prestigefyldte inden for lysdesign i verden.

Rambøll, der har designet lyset bag gavlen, modtager prisen af the International Association of Lighting Designers (IALD), som er den eneste globale fagorganisation inden for arkitektonisk belysning. Blandt de øvrige vindere i konkurrencen er projekter som Lincoln Square synagogen i New York, the Artron Wall i Kina og Australian War Memorial i Canberra.

Idéen til kunstgavlen kom fra Statens Kunstfond og områdefornyelsen i Valby, som med projekt ’Valby Fortællinger’ har udvalgt en række gavle, der skal udsmykkes. Projektet er blevet til efter et workshop-forløb, hvor digteren Morten Søndergaard har indsamlet over 300 drømme fra beboerne. Både børn og voksne har bidraget flittigt.

Anerkendelsen ”Special Citation” gives til et særligt innovativt lysdesign. Rambøll oplyser i en pressemeddelelse, at Drømmegavlen appellerede til dommerne på grund af idéen om, at lys kan være med til at øge samfundsengagement ved at fremme en følelse af individuelt og fælles ejerskab til byrummet.

Prisen blev overrakt til lysdesigner Vladan Paunovic fra Rambøll i San Diego på den årlige IALD International Lighting Design Awards. I alt blev 17 projekter fra otte lande belønnet, herunder mindesmærker, facader, religiøse rum og endda en tankstation. Tilsammen repræsenterer vinderne nogle af verdens mest innovative og inspirerende arkitektoniske lysdesign.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.625